Aparthotel Almonsa Playa

Španělsko, Katalánsko, Salou

APARTMÁNY ALMONSA PLAYA

    Španělsko, Costa Dorada, Katalánsko, Salou
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Poloha:

Aparthotel se nachází asi 220 m od pláže Llevant a 550 m od pláže Cappelans, cca 700 m od centra letoviska a 200 m od pobřežní promenády. V přízemí aparthotelu se nachází proslulý hudební klub Snoepy ?s, kde se téměř denně konají hlučnější hudební produkce. Sály jsou sice odhlučněné, ale ke klubu patří i venkovní terasa. Nedoporučujeme tedy hostům, kteří vyhledávají klidnou dovolenou nebo rodinám s malými dětmi. Místo je naopak příhodné pro všechny, kteří se chtějí bavit každý den až do ranních hodin.

Vybavení:

Recepce, výtah, WiFi (za poplatek), restaurace, bar, kavárna, bar u bazénu, bazén pro dospělé a děti, herna. Parkoviště (10-15 EUR/den).

Ubytování:

Všechny byty mají obytnou část se dvěma lůžky (rozkládací pohovka) a kuchyňský kout (lednice, vařič), příslušný počet ložnic. Koupelna a WC, TV, balkón. Klimatizace (7 EUR/den). STU 2: garsoniéra se dvěma lůžky. APT 3/4: jedna dvojlůžková ložnice. APT 5/6: dvě dvojlůžkové ložnice. Vratná kauce 100 EUR/byt.
Celkem 112 apartmánů.

Stravování:

VLASTNÍ.

Povinné smluvní údaje

K dispozici je v češtině telefonická asistence z ČR. Osoby starší 16 let platí pobytovou taxu 0,50 EUR/os./noc v kategorii 1*/2*/3* (za prvních 7 nocí). Na místě se při příjezdu platí povinná vratná kauce 150 EUR/byt. Občanům EU stačí k vycestování platný občanský průkaz nebo cestovní pas, víza ani očkování nejsou potřeba. Pro uskutečnění zájezdu/cestovní služby není nutný určitý počet osob. Zákazník může odstoupit od smlouvy kdykoliv před zahájením zájezdu/cestovní služby proti zaplacení stornopoplatků stanovených pořadatelem. Na objednané letenky se nevztahují běžné stornopodmínky a stornopoplatky, objednané letenky jsou nevratné a nepřenosné (tzn. stornopoplatek je 100%). V ceně je letenka Economy Lite. V ceně letenky Economy Lite je pouze příruční zavazadlo o rozměrech max. 55x45x25 cm a hmotnosti do 8 kg. Pobyt v hotelu je vhodný pro osoby s běžnou schopností pohybu. Časy odjezdu/odletu jsou přibližné, platné časy budou uvedeny v Informacích k odjezdu a mohou se od předběžných časů mírně lišit.

Popis letoviska:

Výstavné letovisko Salou leží na pobřeží Costa Dorada 110 km jižně pod Barcelonou poblíž města Tarragona. Sezóna je zde delší než na Costa Brava. Na historické centrum plynule navazují penziony a hotely poskytující výborné rekreační i sportovní zázemí. Velkorysé promenády s obchody a restauracemi lemují čisté široké písčité pláže. Díky přírodním podmínkám a výborným službám se místo stalo ideálním místem pro kvalitní dovolenou. V zábavním parku Port Aventura si přijdou na své nejen děti. Letecká doprava je možná, cenově ideální je kombinace letenky do Barcelony s individuální cestou do Salou vlakem, jedoucím přímo z letiště, nejpohodlnější ale je k letence zapůjčení auta na letišti. Díky svým přírodním podmínkám, překrásným písčitým plážím a výborné infrastruktuře služeb se Salou stalo centrem obchodu, gastronomie, sportu a skvělé zábavy. Je obklopené krásnými zálivy, skalami a je ideálním letoviskem pro kvalitní dovolenou.

Doprava:

AUTOBUSOVÁ DOPRAVA - COSTA DORADA
Luxusní dálkové autobusy jezdí do Španělska v období 28.05.-26.09.
Cena autobusové dopravy: 3.390 Kč.
Cena je započtena v příslušných cenách s autobusovou dopravou.
Jednosměrná jízdenka: sleva 40% z ceny obousměrné jízdenky. U pobytů delších než 2 týdny bude účtována 2x jednosměrná jízdenka.
NÁSTUPNÍ MÍSTA:
Základní trasa ZDARMA: Beroun, Hořovice (Žebrák), Praha, Plzeň, Rokycany, Rozvadov.
Svozová místa - min. počet 6 osob v odjezdovém místě:
Za příplatek 300 Kč: Domažlice, Horšovský Týn, Holýšov, Kdyně, Klatovy, Přeštice. Za příplatek 350 Kč: Brno, Česká Lípa, Hradec Králové, Humpolec, Jablonec n/N, Jihlava, Kolín, Kuřim, Liberec, Mladá Boleslav, Pardubice, Příbram, Tišnov, Velké Meziříčí, Žatec. Za příplatek 500 Kč: Ostrava, Studénka, Olomouc, Hranice n/M. Za příplatek 550 Kč: České Budějovice, Písek, Tábor.
Pro uskutečnění svozu je podmínkou minimální počet 6 osob. Svozy ze severu mají přestup v Praze. Svozy ze západních Čech jsou s přestupem v Plzni. Svozy ze severní Moravy jsou zajišťovány rychlovlaky s přestupem v Praze (hlavní nádraží - Stodůlky přesun metrem).
Odjezdy a příjezdy: týdenní a dvoutýdenní zájezdy (7, resp. 14 noclehů) mají odjezd v pátek v ranních/dopoledních hodinách (Brno 05:30, Praha 08:30), návrat v neděli odpoledne (Praha 15:00). Cestou se dělají pravidelné přestávky cca po 4 hodinách cesty.
LETECKÁ DOPRAVA - COSTA DORADA
Odlety z Prahy (PRG) do Barcelony (BCN) několikrát denně. Přímý let trvá cca 2,5 hodiny, rezervujeme letenky na pravidelných linkových letech. Nabízíme pobyty na libovolný počet nocí včetně transferu.
Cena letecké dopravy od 7.290 Kč, dítě do 24 měsíců věku od 2.290 Kč.
Ceny jsou započteny v příslušných cenách s leteckou dopravou. Aktuální cena letenky vám bude ověřena a potvrzena v okamžiku rezervace.
V ceně letenky ECONOMY LITE je POUZE příruční zavazadlo o rozměrech max. 56x45x25 cm a hmotnosti do 8 kg. Dokoupení dalšího odbaveného zavazadla: + 1.500 Kč max. hmotnost 23 kg. Dokoupená zavazadla si nemusí objednat každá cestující osoba. Zavazadlo za tuto cenu je možné dokoupit pouze při vystavení letenky (poté lze doplatit na přepážce při odletu za vyšší cenu).

V ceně je společný transfer z/na letiště Barcelona.
Transfer je zajištěn španělskými autobusy s asistencí anglicky mluvícího zástupce. Klienti obdrží v odbavení kompletní pokyny a mapičku, autobus čeká na klienty z více spojů, neodjíždí tedy ihned po jejich příletu. V případě zpoždění letu budou klienti zařazeni do nejbližšího volného transferu.

Chcete odjet z letiště ihned po vašem příletu bez čekání na další klienty? Chcete jet přímo ke svému hotelu bez dalších zastávek u jiných hotelů Chcete vystoupit a nastoupit přímo u vašeho hotelu? Nabízíme Vám za příplatek Individuální soukromý transfer - ceny sdělíme na vyžádání.
Ke všem letenkám se vztahují tyto obchodní podmínky:

  • Na objednané letenky se nevztahují běžné stornopodmínky a stornopoplatky CK. Objednané a zaplacené letenky jsou nevratné a nepřenosné (tzn. stornopoplatek je 100%), k rezervaci letenek je potřeba celé přesné jméno dle platného cestovního dokladu klienta a datum narození.
  • Ceny letenek jsou v režimu ECONOMY LITE, jsou pohyblivé, konečná cena vám bude potvrzena při rezervaci. V základní ceně letenky je POUZE příruční zavazadlo do 8 kg, odbavené zavazadlo je za příplatek.
  • Palivový příplatek může být doúčtován dle aktuální výše 3 týdny před odletem.
  • Cestovní kancelář ani letecká společnost negarantují spolucestujícím sedadla vedle sebe. Pokud chcete mít jistotu konkrétních sedadel, doporučujeme si s předstihem před odletem udělat tzv. ON-LINE CHECK-IN přímo přes stránky letecké společnosti. Vaše elektronické letenky vám zašleme kdykoliv na vyžádání, standardně je obdržíte v elektronické podobě současně s informacemi k zájezdu, tj. 7 dní před odletem.
    VLASTNÍ DOPRAVA
    Cestujete-li do Španělska vlastním vozem, můžeme nabídnout nocleh po cestě ve Francii (oblast Strasbourg, Dijon, Lyon, ... - dle přání klienta). Cena od 990 Kč/os./noc, snídaně od 150 Kč/os./noc. Cena platí pro ubytování na pokoji s vlastním příslušenstvím, nabídku konkrétního hotelu zašleme na vyžádání. Ve Španělsku se dá parkovat na ulici zdarma, pokud není zpoplatněno nebo omezeno, na hotelových parkovištích nebo na dalších veřejných parkovištích. Veřejná parkoviště a hotelová parkoviště jsou zpoplatněná (8-20 EUR/den) a nejsou hlídaná.
Delegátské služby:

V tomto letovisku je k dispozici v češtině telefonická asistence z ČR (pracovník CK k dispozici na telefonu po celou dobu pobytu). Na hosty na letišti čeká místní zástupce přepravní společnosti, hosté se prokazují transferovým listem v anglickém jazyce. Na hotelu ubytovává hosty pracovník recepce na základě dvojjazyčného voucheru na ubytování.

Obecná pravidla:

Prázdninová letoviska: mimo hlavní sezónu (cca do poloviny června a cca od poloviny září) bývají některá zařízení uzavřena nebo mají omezený provoz (vodní zábavní parky, zábavní podniky, některé restaurace i obchody).
Ubytování s all inclusive: v rámci služeb all inclusive může být v ceně např.: vstup do wellness/spa, fitness, beach clubu, služby shuttle busu (pokud hotel nabízí), využívání různých sportovišť apod. Nabídka se u jednotlivých hotelů liší. Pokud klienti čerpají ubytování pouze s polopenzí nebo plnou penzí, musí za výše uvedený servis (pokud hotel nabízí) platit.
Sportoviště, sportovní vyžití: např. tenis, stolní tenis, minigolf, fitness aj. jsou za poplatek. Rezervace a platba na recepci (pokud nemáte objednaný all inclusive a tento servis není zahrnutý v ceně).
Venkovní bazén: v provozu dle počasí, zpravidla od června do září.
Vnitřní bazén: v provozu dle počasí, zpravidla v mimosezóně od října do května.
Zábavní programy: hotely většinou organizují během hlavní sezóny, tj. cca od června do září. Zahrnuje programy jak pro dospělé (taneční show, disko, aerobik, vodní sporty, soutěže…), tak i pro děti (disko, soutěže…). Tyto programy jsou zdarma pro všechny klienty, nejsou v češtině.
Miniclub: funguje většinou pro děti od 3 nebo 4 let, hotely nabízejí většinou během hlavní sezóny, tj. od června do září. Nabídka se u jednotlivých hotelů liší, v miniclubech se nemluví česky.
Trezor: za poplatek + vždy se skládá kauce.
All inclusive (dále jen AI): musí čerpat všechny osoby z jedné objednávky, při ubytování dostane každý host AI náramek, který opravňuje k čerpání AI servisu (osoby do 18 let mají zpravidla odlišnou barvu náramku - zákaz alkoholu do 18 let). Je nepřenosný, musí se nosit a na požádání ukázat obsluze. V některých hotelech je zpoplatněn depositem (cca 20 EUR), při ukončení pobytu se částka vrací. Uvedené časy podávání nápojů a stravy jsou orientační, hotel si vyhrazuje právo na změnu. Konkrétní rozpis AI servisu najdete vždy v hotelu. V jeden čas je možné si vzít jeden nápoj nebo jeden snack (nelze kumulovat). Vedení hotelu si vyhrazuje právo zrušit servis AI pro hosty, kteří nesprávně používají náramek (objednávají nápoje/snack pro ty, kteří nemají objednaný All inclusive, plýtvají potravinami/nápoji apod.).

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Aparthotel Almonsa Playa
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 100 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 832 162
dnes 8–19 h

Lokalita

Španělsko

Španělsko zaujímá většinu Pyrenejského poloostrova a jeho součástí jsou i Kanárské ostrovy a Baleáryse známými ostrovy, jako jsou Mallorca, Menorca, Ibiza a Formentera. Kanárské ostrovy jsou celoročně vyhledávanou destinací, poznejte Gran Canarii, Tenerife nebo Fuerteventuru. Největším turistickým lákadlem jsou jednoznačně španělské pláže a bezpočet architektonických a kulturních zážitků, které tato země po celý rok nabízí. Nejatraktivnější pevninské riviéry jsou Costa Brava a Andalusie. Španělsko je i zemí eurovíkendů, turisty lákají hlavně Madrid a Barcelona.

Západní Středomoří zaručuje návštěvníkům stabilní slunečné počasí po celé léto, v jihošpanělské Andalusii dokonce od května do října. Moře je v letních měsících příjemně vyhřáté až na 26 °C.

 

Na Balearských ostrovech byla nově zavedená turistická taxa, která závisí na kategorii hotelu, ve kterém jsou klienti ubytováni:


Výše turistické taxy (včetně daně) je stanovena vládou a závisí na oficiální kategorii ubytovacího zařízení, ve kterém jsou klienti ubytováni.

Hlavní sezónu 1. 5. - 31.10.:
Hotely, apartmány kategorie 1*/2*/3* 2,20 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 3*+/4* 3,30 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 4*+/5* 4,40 EUR/osoba/noc

Apartmány kategorie 3*+ 3,30 EUR/osoba/noc
Apartmány kategorie 4*/4*+ 4.40 EUR/osoba/noc

Vedlejší sezóna 1. 11. - 30. 4.:
Hotely, apartmány kategorie 1*/2*/3* 0,55 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 3*+/4* 0,825 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 4*+/5* 1,10 EUR/osoba/noc

Apartmány kategorie 3*+ 0,825 EUR/osoba/noc
Apartmány kategorie 4*/4*+ 1,10 EUR/osoba/noc

Turistická taxa je povinná pro všechny osoby nad 16 let, které navštíví Baleárské ostrovy. Klienti, kteří tráví na ostrovech 9 dní a více, platí od 9. dne 50 % z ceny taxy.
Turistická taxa bude vybírána v hotovosti v místě pobytu přímo v ubytovacích zařízeních.

Španělsko - více informací