Boulevard City Penzion

  Maďarsko, Budapešť a okolí, Budapešť

Budapešť, penzion Boulevard City

  Maďarsko, Budapešť a okolí, Budapešť
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Poloha

Navštívit Budapešť je „in“ - moderní pulsující metropole na Dunaji s dvoutisíciletou historií a bohatou kulturní tradicí stejně jako Praha a Vídeň připomíná společnou minulost a stopy rakousko-uherského mocnářství. Bulváry, muzea a paláce nezapřou, že Budapešť má ráda secesi. Připomínkou mocné Uherské říše je slavný Maďarský parlament z přelomu 19. a 20. století, který byl postaven na pešťské straně Dunaje podle westminsterského vzoru ve snaze ukázat světu, že Uhersko je opravdová velmoc. V obdivuhodných interiérech této impozantní budovy uvidíte nejen novogotickou architekturu nejmohutnější maďarské stavby, ale také uherské korunovační klenoty - žezlo, jablko, meč a svatoštěpánskou korunu. V roce 1867 jí byl korunován císař František Josef I. na uherského krále. Budapešť je ovšem i termálním rájem. Jako jediné velkoměsto nabízí relax ve více než padesáti lázeňských domech, napájených z více než osmdesáti vřídel a léčivých pramenů. Tradici lázeňství zde založili Turci. Za osmanské nadvlády v 16. a 17. století tu vznikly slavné lázně, z nichž jsou dodnes v provozu Rudas, Rácz, Király a Császár s jedinečnou orientální architekturou. Voda je vhodná pro nemoci dýchacího a zažívacího ústrojí, revmatické choroby, poruchy pohybového aparátu, zranění po úrazech, artritida a neuritida. Lázně Széchényi v parku na konci Andrássyho bulváru patří k největším lázeňským komplexům v Evropě. Uvnitř neobarokního objektu z roku 1913 jsou termální koupele, vanové lázně, bublinkové a slané koupele a také tři velké bazény pod otevřeným nebem, které jsou díky horké vodě (samotný pramen má teplotu (74-75 °C) vyhledávané i v zimě.

Penzion je v blízkosti centra, na klidném místě, jen 5 minut od Dunaje. Nespočet restaurací, obchodů i pamětihodností je v pěší vzdálenosti. Všechny významné památky jsou pohodlně dostupné městskou dopravou.

Ubytování

stylově a útulně zařízené pokoje s příslušenstvím, s telefonem, TV a ledničkou. Studio pro 2 osoby - 1 místnost - manželské lůžko. Apartmán pro 4-5 osob - 55 m2 - 2 ložnice + obývací pokoj s rozkládací pohovkou. Lze zajistit i apartmány.

Stravování

bohatá bufetová snídaně.

Vybavení

snídaňová restaurace, terasa, dětský koutek, podzemní garáže, Wi-Fi.

Akce 4 noci=platba 3 noci

speciální nabídka 4 noci = platba 3 noci v termínech: 2.1.-31.3., 1.11.-27.12.2021.

Náš tip-pohodlně a výhodně vlakem nebo autobusem s Regiojet

Vlaky do/z Budapešti jezdí 2x denně v každém směru. Regiojet nabízí kompletní rozsah služeb ve čtyřech tarifních třídách - low cost - cena jízdenky 399 Kč, standard - cena jízdenky 539 Kč, relax - cena jízdenky 659 Kč, business, - cena jízdenky Kč 899. V rámci ceny jízdenky mají cestující rezervaci míst zdarma, možnost bezplatného internetu, nabídku denního tisku a případě i další služby. Rovněž na trase Praha-Budapešť jezdí autobusové spoje Regiojet které jezdí 3x denně v každém směru.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Boulevard City Penzion ***

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 015 368
dnes 8–19 h

Lokalita

Maďarsko

Maďarsko je příbuzná země, která je dokonce součástí Visegrádského společenství s Českou republikou. Právě vzdálenost a mimořádně zajímavá turistická místa dělají z rovinaté země podél Dunaje výborný cíl nejen krátkodobých pobytů, ale také plnohodnotné dovolené. Největšími přednostmi země jsou termální prameny a s nimi spojená wellness centra, dále poměrně velké jezero Balaton, které je tradičním cílem letního odpočinku a vodních radovánek. Maďarsko je vyhlášenou krajinou skvělého vína a specifické vynikající gastronomie. Velkým hitem jsou proto různé pobyty ve vinných sklípcích, spojené s gastronomickými zážitky. Velkým historickým a ekonomickým centrem Maďarska je hlavní město Budapešť, které je silně vyhledávané pro eurovíkendové a poznávací pobyty.

Maďarsko - více informací