Apartmány Grimaca

Španělsko, Valencie, Oropesa del Mar

REZIDENCE GRIMACA

    Španělsko, Costa del Azahar, Valencie, Oropesa del Mar
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Poloha:

Apartmánový dům se nachází 20 m od pláže La Concha a 400 m od hotelu Ancla. Supermarket 50 m.

Vybavení:

Recepce pro všechny apartmány je v hotelu Ancla. Parkoviště v okolí (pokud nemá rezidence vlastní; 6-8 EUR/den, počet míst omezen). Pes povolen (depozit 50 EUR).

Ubytování:

Byty s obytnou částí se dvěma lůžky (rozkládací pohovka) a kuchyňským koutem (lednice, vařič, mikrovlnná trouba, kávovar), příslušný počet ložnic. Koupelna a WC, TV, balkón, klimatizace.
2. patro, přímý výhled na moře.
1xAPT 2+2: jedna dvojlůžková ložnice. Možnost až dvou přistýlek (+2).

Stravování:

VLASTNÍ nebo POLOPENZE (snídaně + večeře) formou bufetu v hotelu Ancla (400 m).
V případě vlastního stravování možnost připlacení stravy v hotelu Ancla: pouze snídaně nebo obědy či večeře.
Nápoj v ceně oběda i večeře (2-3 dcl balená voda, víno, pivo, cola).
První a poslední služba: čerpání první a poslední služby závisí na příletových a odletových časech. V případě příletu v pozdních nočních hodinách může být první služba až snídaně následující den. V případě časných odletů může být poslední služba večeře den před odletem nebo snídaně v den odletu. Dle konkrétních letových časů si CK vyhrazuje právo na změnu bez nároku na náhradu nečerpaných služeb.

Povinné smluvní údaje

Delegátský servis v českém jazyce je garantovaný od 23.05. do 03.10., mimo toto období je k dispozici v češtině telefonická asistence z ČR. Občanům EU stačí k vycestování platný občanský průkaz nebo cestovní pas, víza ani očkování nejsou potřeba. Pro uskutečnění zájezdu/cestovní služby není nutný určitý počet osob. Zákazník může odstoupit od smlouvy kdykoliv před zahájením zájezdu/cestovní služby proti zaplacení stornopoplatků stanovených pořadatelem. Na objednané letenky se nevztahují běžné stornopodmínky a stornopoplatky, objednané letenky jsou nevratné a nepřenosné (tzn. stornopoplatek je 100%). Pobyt v apartmánu je vhodný pro osoby s běžnou schopností pohybu. V případě pobytu se stravováním třeba uvážit, že na jídlo se dochází do hotelu Ancla (400 m). Časy odjezdu/odletu jsou přibližné, platné časy budou uvedeny v Informacích k odjezdu a mohou se od předběžných časů mírně lišit.

Popis letoviska:

OROPESA DEL MAR
Letovisko, které se nachází na pobřeží Costa del Azahar (250 km jižně od Barcelony a 90 km severně od Valencie) nabízí od června do září příjemné subtropické klima, široké pláže s jemným pískem a pozvolný vstup do moře. Podél pobřeží vede naučná stezka, jediná ve Španělsku (6 km) a nabízí jedinečné procházky s krásnými výhledy na moře. Městečko nabízí historické centrum s úzkými uličkami a malebnými zákoutími, během sezóny mnoho kulturních akcí, velmi hezká je návštěva Oropeského hradu či Královské věže u majáku. Oropeské pobřeží nabízí 7 pláží (4 písčité, 1 kamenitou a 2 písčité zátoky), čtyři z nich s tzv. Modrou vlajkou - La Concha, Morro de Gos, Les Ampl?ries a Les Platgetes de Bellver. Vzhledem k delší dojezdové vzdálenosti doporučujeme dvoutýdenní pobyt a velmi včasnou rezervaci apartmánu.

Doprava:

AUTOBUSOVÁ DOPRAVA - COSTA DEL AZAHAR
Luxusní dálkové autobusy jezdí do Španělska v období 28.05. - 26.09. v 7/14-denních cyklech (počet pobytových dní bez dopravy).
Výstupní místa ve Španělsku: Oropesa del Mar.
Cena autobusové dopravy: 3.590 Kč.
Cena je započtena v příslušných cenách s autobusovou dopravou.
Jednosměrná jízdenka: sleva 40% z ceny obousměrné jízdenky. U pobytů delších než 2 týdny bude účtována 2x jednosměrná jízdenka.

NÁSTUPNÍ MÍSTA:
Základní trasa ZDARMA: Praha, Beroun, Hořovice (Žebrák), Rokycany, Plzeň, Rozvadov.
Svozová místa - min. počet 6 osob v odjezdovém místě: Za příplatek 300 Kč: Domažlice, Horšovský Týn, Holýšov, Kdyně, Klatovy, Přeštice. 350 Kč: Brno, Česká Lípa, Hradec Králové, Humpolec, Jablonec n/N, Jihlava, Kolín, Kuřim, Liberec, Mladá Boleslav, Pardubice, Příbram, Tišnov, Velké Meziříčí, Žatec. 500 Kč: Ostrava, Studénka, Olomouc, Hranice na Moravě. 550 Kč: České Budějovice, Písek, Tábor.
Pro uskutečnění svozu je podmínkou minimální počet osob. Svozy ze severu mají přestup v Praze. Svozy ze západních Čech jsou s přestupem v Plzni. Svozy ze severní Moravy jsou zajišťovány rychlovlaky s přestupem v Praze (hlavní nádraží - Stodůlky individuální přesun metrem).
Odjezdy a příjezdy: týdenní a dvoutýdenní zájezdy (7, resp. 14 noclehů) mají odjezd v pátek v ranních/dopoledních hodinách (Brno 05:30, Praha 08:30), návrat v neděli odpoledne (Praha 15:00). Cesta do Španělska z Prahy trvá cca 24 hodin (dle provozu). Cestou se dělají pravidelné přestávky cca po 3,5 hodinách cesty.

VLASTNÍ DOPRAVA

Cestujete-li do Španělska vlastním vozem, můžeme nabídnout nocleh po cestě ve Francii (oblast Strasbourg, Dijon, Lyon, ... - dle přání klienta). Cena od 990 Kč/os./noc, snídaně od 140 Kč/os./noc. Cena platí pro ubytování na pokoji s vlastním příslušenstvím, nabídku konkrétního hotelu zašleme na vyžádání.

Výlety:

Výlety v místě prodává delegát, výběr výletů je mimo hlavní sezónu omezený.
Valencie monumentální - polodenní výlet. 28 EUR + případné vstupy.
Valencie Oceanografic - polodenní výlet. 28 EUR + vstup 30,70 EUR (nebo 20,20 EUR v případě skupinky nad 20 osob).
Valencie Bioparc - polodenní výlet. 28 EUR + vstup 23,80 EUR (nebo 18,50 EUR v případě skupinky nad 20 osob).
Valencie Albufera - polodenní výlet. 28 EUR + loď 5 EUR.
Valencie celodenní - jednotlivé polodenní výlety lze mezi sebou libovolně kombinovat. 38 EUR + vstupy.
Peňíscola - polodenní výlet. 27 EUR, dítě do 10 let 24 EUR.
Benicasim - polodenní výlet. 21 EUR, dítě do 18 let 17 EUR.
Aquarama - odpolední výlet. 24 EUR vč. vstupného, dítě do 0,9 m 10 EUR.
Prehistorické malby v La Valltorta - polodenní výlet. 22 EUR, dítě do 10 let 19 EUR.
Morella - polodenní výlet. 37 EUR, dítě do 10 let 32 EUR.
Sagunto - polodenní výlet. 27 EUR, dítě do 10 let 23 EUR + případné vstupy.
Jardín del Papagayo - polodenní výlet. 36 EUR, dítě do 10 let 32 EUR.
Hadí ostrovy (Islas Columbretes) - celodenní výlet. 60 EUR.
Krasová jeskyně sv. Josefa - polodenní výlet. 34 EUR, dítě do 13 let 29 EUR.

Delegátské služby:

Delegátský servis v českém jazyce je garantovaný od 23.05. do 03.10., mimo toto období je k dispozici v češtině telefonická asistence z ČR.
Český delegát nečeká klienty na letišti a nemusí být přítomen při ubytování v případě letecké nebo vlastní dopravy, je však k dispozici na telefonu po celou dobu pobytu a přichází za hosty na plánovanou delegátskou schůzku 2-3x týdně. Delegát je přítomen při příjezdu autobusu z ČR a při odjezdu busu z letoviska. Na hosty na letišti čeká místní zástupce přepravní společnosti, hosté se prokazují transferovým listem v anglickém jazyce. Na hotelu/v apartmánu ubytovává hosty pracovník recepce na základě dvojjazyčného voucheru na ubytování.

Obecná pravidla:

Výlety v místě prodává delegátka, výběr výletů je mimo hlavní sezónu omezený.
Prázdninová letoviska:
mimo hlavní sezónu (v období od října do května) bývají některá zařízení uzavřena (vodní venkovní parky, zábavní podniky, sezónní restaurace a obchody).
Ubytování s all inclusive: v rámci služeb all inclusive může být v ceně např.: vstup do wellness/spa, fitness, beach clubu, služby shuttle busu (pokud hotel nabízí), využívání různých sportovišť apod. Nabídka se u jednotlivých hotelů liší. Pokud klienti čerpají ubytování pouze s polopenzí nebo plnou penzí, musí za výše uvedený servis (pokud hotel nabízí) platit. Některé hotely podmiňují all inclusive služby zálohovaným náramkem.
Sportoviště, sportovní vyžití: např. tenis, stolní tenis, minigolf, fitness aj. jsou za poplatek. Rezervace a platba na recepci (pokud nemáte objednaný all inclusive a tento servis není zahrnutý v ceně).
Venkovní bazén: v provozu dle počasí, zpravidla od června do září.
Vnitřní bazén: v provozu dle počasí, zpravidla v mimosezóně od října do května.
Zábavní programy: hotely většinou organizují během hlavní sezóny, tj. cca od června do září. Zahrnuje programy jak pro dospělé (taneční show, disko, aerobik, vodní sporty, soutěže…), tak i pro děti (disko, soutěže…). Tyto programy jsou zdarma pro všechny klienty, nejsou v češtině. Při mimosezónních pobytech od listopadu do dubna je nabídka omezená.
Miniclub: funguje většinou pro děti od 3 nebo 4 let, hotely nabízejí většinou během hlavní sezóny, tj. od června do září. Nabídka se u jednotlivých hotelů liší, v miniclubech se na děti nemluví česky.
Trezor: může být za poplatek (+ kauce na klíč).
TV-SAT: může se skládat kauce na ovladač.
Minibar: Nápoje v minibaru jsou za poplatek, ceník je k dispozici na pokoji. Platba při odjezdu v recepci.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Apartmány Grimaca
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 100 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 832 166
dnes 8–19 h

Lokalita

Španělsko

Španělsko zaujímá většinu Pyrenejského poloostrova a jeho součástí jsou i Kanárské ostrovy a Baleáryse známými ostrovy, jako jsou Mallorca, Menorca, Ibiza a Formentera. Kanárské ostrovy jsou celoročně vyhledávanou destinací, poznejte Gran Canarii, Tenerife nebo Fuerteventuru. Největším turistickým lákadlem jsou jednoznačně španělské pláže a bezpočet architektonických a kulturních zážitků, které tato země po celý rok nabízí. Nejatraktivnější pevninské riviéry jsou Costa Brava a Andalusie. Španělsko je i zemí eurovíkendů, turisty lákají hlavně Madrid a Barcelona.

Západní Středomoří zaručuje návštěvníkům stabilní slunečné počasí po celé léto, v jihošpanělské Andalusii dokonce od května do října. Moře je v letních měsících příjemně vyhřáté až na 26 °C.

 

Na Balearských ostrovech byla nově zavedená turistická taxa, která závisí na kategorii hotelu, ve kterém jsou klienti ubytováni:


Výše turistické taxy (včetně daně) je stanovena vládou a závisí na oficiální kategorii ubytovacího zařízení, ve kterém jsou klienti ubytováni.

Hlavní sezónu 1. 5. - 31.10.:
Hotely, apartmány kategorie 1*/2*/3* 2,20 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 3*+/4* 3,30 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 4*+/5* 4,40 EUR/osoba/noc

Apartmány kategorie 3*+ 3,30 EUR/osoba/noc
Apartmány kategorie 4*/4*+ 4.40 EUR/osoba/noc

Vedlejší sezóna 1. 11. - 30. 4.:
Hotely, apartmány kategorie 1*/2*/3* 0,55 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 3*+/4* 0,825 EUR/osoba/noc
Hotely kategorie 4*+/5* 1,10 EUR/osoba/noc

Apartmány kategorie 3*+ 0,825 EUR/osoba/noc
Apartmány kategorie 4*/4*+ 1,10 EUR/osoba/noc

Turistická taxa je povinná pro všechny osoby nad 16 let, které navštíví Baleárské ostrovy. Klienti, kteří tráví na ostrovech 9 dní a více, platí od 9. dne 50 % z ceny taxy.
Turistická taxa bude vybírána v hotovosti v místě pobytu přímo v ubytovacích zařízeních.

Španělsko - více informací