Apartmány Rosa

  Chorvatsko, Severní Dalmácie, Pakoštane

Apartmány ROSA

    Chorvatsko, Severní Dalmácie, Zadar, Pakoštane
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Poloha

Chorvatsko, Biograd na Moru, Pakoštane; apartmánový dům se nachází pouhých 150 m od pláže a jen pár kroků od centra. V tomto menším letovisku najdete také přístav a v zálivu tři ostrůvky, kterým místní říkají Láska, Naděje a Víra. Větší letovisko Biograd na Moru se nachází cca 8 km.

Ubytování

apartmánový dům Rosa poskytuje ubytování bez stravy v několika apartmánech typu BILO (N1, N2, N3, N4) a TRILO (N5, N6) pro 2-4 osoby. Apartmány typu BILO2+2 jou určeny pro 2-4 osoby, kdy dvoulůžkovou ložnici s manželskou postelí doplňují dvě přistýlky pro 3. a 4. osobu v obývacím pokoji (samostatná lůžka nebo rozkládací gauč). Apartmány typu TRILO4 tvoří dvě dvoulůžkové ložnice s 1 manželskou postelí a 2 samostatnými lůžky a obývací pokoj. Apartmány typu BILO i TRILO mají přibližně stejnou rozlohu 45 m2 a disponují kuchyňským koutem (do základního vybavení patří sporák, lednička s mrazákem a kávovar, některé apartmány mají také mikrovlnnou troubu, rychlovarnou konvici a troubu), koupelnou a balkonem nebo terasou. V apartmánech je dostupné wi-fi připojení, sat. TV a klimatizace.

Vybavení

parkování u domu, zahrada, gril, v apartmánech klimatizace a wi-fi připojení

Stravování

vlastní, apartmány jsou vybaveny kuchyňským koutem a do obchodu či restaurace je to od ubytování jen 100 m

Pláž

150 m, místní pláže jsou tvořené pískem, oblázky i betonovými plošinami, většinou poskytují pozvolný vstup do moře a jsou tak vyhledáváné rodinami s dětmi. Kolem pláží roste hustý borovicový porost, který pokytuje příjemný stín.

Sport a zábava

výborné podmínky pro vodní sporty - windsurfing, jachting, potápění, podmořský rybolov, půjčovna sportovního vybavení, dále plážový volejbal, tenisové kurty a stolní tenis. Blízká poloha Vranského jezera poskytuje další sportovní vyžití - rybolov, nově vybudované cyklostezky v jeho okolí a také jezdecký klub pro milovníky koní.

Doprava

vlastní doprava, autobusová doprava.

Tipy na výlet

Pakoštane je výborným výchozím místem pro návštěvu národních parků Krka, Paklenica, Kornati, Severní Velebit nebo Plitvická jezera. Kousek od Pakoštane se nachází největší chorvatské jezero - Vranské jezero, které je propojeno kanálem s mořem a v jeho vodách tak žijí sladkovodní i mořské ryby. Na místě si lze pronajmout i loďku s průvodcem zaměřeným na ornitologii, který Vám představí místní ptáky, kteří hnízdí v bažinách jezera. Nad jezerem se tyčí kopec Kamenjak s krásnou vyhlídkou do okolí. Ostrov Vrgáda je z velké části porostlý borovicemi, ale nabídne také krásné písčité a oblázkové zátoky, kde se můžete vykoupat v průzračném moři. Cerovacké jeskyně jsou sice 75 km od Pakoštane, ale oplývají nejbohatší krápníkovou výzdobou mezi chorvatskými jeskyněmi. Za návštěvu stojí také blízké města Zadar (35 km) a Šibenik (40 m) plná historických památek.

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 325 854
dnes 8–19 h

Chorvatsko

Nenechte si ujít

Historicky nejoblíbenější cíl českých turistů na pobřeží Jadranu má co nabídnout. Přírodní i kulturní poklady na dosah. Podívejte se s námi na ty nejzajímavější.

Istrie a Pula

Z Istrie se stala menší perla Středomoří. Koncentrace zážitků je vysoká, hlavně historických památek, koupání v moři a sem tam i na přírodní zajímavost narazíte. Centrem je historická Pula se slavným amfiteátrem. Z přírodních lákadel jsou atraktivní krápníkové jeskyně Baredine u obce Nova Vas a Národní park Brijuni nedaleko Puly.

Národní park Plitvická jezera

Kdo by neznal jezera a vodopády z Pokladu na Stříbrném jezeře. Plitvice jsou nejslavnější národní park Chorvatska. Tvoří je soustava 16 sladkovodních jezer, která jsou v délce 7 km navzájem propojena říčkami, vodopády a kaskádami. Zaujmou především svou tyrkysově modrou vodou. Vyjeďte si na loďce a prozkoumejte přírodní poklad Chorvatska.

Dubrovník

Starobylý Dubrovník je nejatraktivnější letovisko Chorvatska. Největším celosvětově uznávaným tahákem je systém opevnění a historické centrum. Staré město je neporušený obraz přístavu z přelomu 17. a 18. století. Starobylé kamenné domy, úzké uličky a schodiště mají půvab. Centrem veřejného života je náměstí Luža.

Národní park Kornati

Kornati se nachází ve střední části chorvatského Jadranu. Jedná se o kouzelné seskupení mnoha ostrovů. Jméno národní park dostal podle největšího z ostrovů Kornatu. V současné době má souostroví 89 různých ostrovů, ostrůvků a útesů. O kráse mnoha ostrovů a ostrůvků zasazených v moři nelze psát, ty je potřeba vidět naživo.

Trogir

Starobylé město ve Střední Dalmácii zapsané na seznamu UNESCO se jmenuje Trogir. Nejcennější je téměř neporušená stará historická část města kolem katedrály, která vznikala ve 13. až 15. století. Hlavní památka je románská katedrála sv. Vavřince (Sveti Lovre), trojlodní bazilika ze 13. století. Významný je přístav, ze kterého se pořádá mnoho výletů na moře a okolní ostrovy.

Národní park Krka

Krka je národní park v Chorvatsku pojmenovaný po stejnojmenné řece. Nachází se v centrální části Dalmácie, v Šibensko-kninské župě nedaleko města Šibenik. Národní park Krka je známý svými četnými vodopády a různobarevnými jezírky. Hlavní pozoruhodností národního parku jsou soustava vodních kaskád a rekordní počet živočišných a rostlinných druhů.

Poreč

Poreč patří mezi přístavní města Istrie s tisíciletou historií. Čisté Jaderské moře a borové lesy, které sahají až k mořskému břehu, dělají z Poreče ideální místo pro rodinnou dovolenou. Město je slavné pro vzácnou Eufraziovu bazaliku, která pochází ze 6. století a patří na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Split

Split je druhé největší město Chorvatska, centrum Střední Dalmácie na pobřeží Jaderského moře. Ve Splitu najdete velké množství kulturních památek. Antický Diokleciánův palác se roku 1979 zařadil na seznam kulturního dědictví UNESCO. Nejzajímavější jsou staré klenby a chodby pod městem. Split využívá služby mezinárodního letiště 20 kilometrů na západ.

Chorvatsko - více informací