Club Hotel Davos

  Švýcarsko, Graubünden, Davos

5/5

Club Hotel

  Švýcarsko, Davos / Klosters, Graubünden, Davos
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis zajezdu
Club Hotel

Check-in v hotelu začíná v odpoledních hodinách. Skipas, který je platný od druhého dne Vašeho pobytu, obdržíte na recepci při příjezdu. Lyžovat můžete i poslední den pobytu po ukončení ubytování a to až do uzavření sjezdovek.

Popis hotelu
Club Hotel
O ubytování

Další letošní novinkou v naší nabídce zájezdů je 3* Club Hotel, který je ideální pro delší pobyty.

Poloha a popis

Stejně jako hotel Ochsen 2 a hotel National, které máme v nabídce, i tento hotel má vynikající centrální polohu města Davos Platz a je pouze několik kroků od vlakového nádraží Jakobshorn a Davos Platz. Autobusová zastávka místního autobusu, který můžete zdarma využívat s kartou hosta Davos Klosters, je přímo před hotelem.

Pokoje

V nabídce máme dvoulůžkové pokoje orientované na jih nebo dvoulůžkové pokoje Comfort orientovaných na sever. Oba typy pokojů mají manželskou postel, koupelnu s fénem, telefonem, TV s plochou obrazovkou, lednici, Wi-Fi připojení a také bezpečnostní schránku.

Služby hotelu

Mezi vybavení a služby hotelu patří restaurace, bar, lyžárna, vnitřní bazén, wellness se saunou. Bezplatné Wi-Fi je samozřejmostí. Pro hosty, kteří přijíždí autem, je k dispozici zpoplatněné parkování v podzemní garáži.

Stravování

Zájezd nabízíme se snídaní formou bufetu a 4chodovou večeří, která se podává v hotelové restauraci.

Destinace

Davos, kolébku lyžování, by měl alespoň jednou za život navštívit každý milovník tohoto zimního sportu. Přijměte naše pozvání! Moderní zázemí, 307 kilometrů precizně upravených sjezdovek a lyžařských tras všech kategorií, 55 moderních lanovek a jistota sněhu až do dubna, to je Davos. Bije-li navíc vaše srdce pro večerní lyžování, freeride a bujaré Aprés Ski, je rozhodnuto. Letos se lyžuje ve švýcarském Davosu!

Lyžařský region Davos Klosters se rozprostírá v nadmořské výšce 1 560 až 2 843 m. Davos, který je centrem tohoto regionu, je taknejvýše položeným městem nejen ve Švýcarsku, ale zároveň v celé Evropě. Davos Klosters svým návštěvníkům nabízí šest moderních lyžařských areálů se sjezdovkami všech kategorií a Davos samotný zároveň nepřišel o genius loci půvabné horské vesničky, která se na konci 19. století stala vyhledávaným cílem milovníků zimních sportů – od bruslení přes jízdy na saních až po lyžování. Počátky turismu jsou v Davosu spjaty se jménem doktora Alexandra Spenglera, který zde v roce 1853 otevřel kliniku pro pacienty s tuberkulózou. Léčivá síla horského vzduchu čaruje dodnes. V současnosti je švýcarský Davos pořadatelským městem Světového ekonomického fóra či hokejového turnaje Spengler Cup. Dávno již také neplatí, že jde o lokalitu zaslíbenou pouze movitým návštěvníkům.

V letošní nabídce CK si můžete vybrat ze sedmi hotelů různých kategorií. Ubytování s jedinečnou polohou (hotel Montana 2,5*, Kleines Palace 2*), moderní ubytování v 3* hotelech Strela, National, Ochsen či Ochsen 2 nebo tradiční ubytování v 3* Club hotelu.
Součástí ceny zájezdu je vždy SKIPAS a ubytování se snídaní, v Club hotelu nabízíme také pobyt s polopenzí. Jako bonus můžou všichni naši klienti zdarma využívat praktické městské autobusy.

Cesta autem do Davosu trvá z českých hranic pouhých 5 hodin a odměnou vám může být například 12 km dlouhý sjezd z vrcholku Weissfluhgipfel do Küblisu s celkovým převýšením přes 2 000 m. Kromě přírody si můžete užít také trochu poznávání. Co říkáte na výlet vlakem do městečka St. Moritz? Ikonickou Rhétskou dráhu zapsanou na seznamu UNESCO jistě nemusíme dlouho představovat.

A co tedy můžete podniknout v Davasu mimo lyžování
- SPA a Aquapark Eau-La-La (saunová a aquaparková část, včetně vířivky venku, venkovního bazénu a sauny s krbovými kamny)
- kluziště v Davosu – kousek od hotelu Montana

DAVOS KLOSTERS NABÍZÍ VÍC NEŽ JEN SJEZDOVKY
Na lyžaře, kteří vyrazí brázdit sjezdovky do Davos Klosters, čekají i další zážitky. Středisko samotné je rozsáhlé a najdete tu i jednu z nejdelších sjezdovek Švýcarska a to z vrcholu Weisshornu až do železniční zastávky Küblis. Vyrazit můžete ale i na běžky, na ochutnávku do minipivovaru, na sáňky nebo na hokej. Ke Švýcarsku patří nerozlučně i železnice. Proč si tedy nezpestřit pobyt vlakovým výletem? Davos Klosters se také honosí titulem nejvýše položené město Evropy se vším, co k tomu patří, bohatou nabídkou barů, ale najdete tu i muzea a galerie. Při objevování města nezapomeňte využít Vaši Davos Klosters Premium Card. Inspirujte se tipy od Switzerland Tourism.

DISCHMATAL A SERTIG
To jsou názvy dvou bočních údolí, která vybíhají z Davosu a lákají běžkaře. Vyzkoušet tady můžete, ale i upravované trasy pro pěší nebo pro sněžnice. V obou údolích najdete také restaurace s nabídkou místních kulinářských specialit. Pokud se sem nechcete vydat po svých, můžete využít poštovní autobus nebo dokonce kočár tažený koňmi.
HOTEL SCHATZALP
Odpolední káva v hotelu Schatzalp je zážitkem zejména pro milovníky literatury, filmu a také pro romantiky. V sanatoriu vystavěném na počátku 20. století v secesním stylu vysoko nad Davosem se léčila tehdy tuberkulóza. Dnes je v původních prostorách hotel s terasou
a nádhernými výhledy. Právě sem zasadil Thomas Mann děj svého románu Kouzelný vrch a režisér Paolo Sorrentino tu natočil film Mládí. Nahoru Vás vyveze lanovka, dolů se můžete spustit třeba na sáňkách.
BERNINA PANORAMA WINTER
Proslulá Rhétská dráha, která je rovněž zapsána na seznamu kulturního dědictví UNESCO, projíždí i Davosem. Přímo odtud se tak můžete vydat za zážitkem Bernina Panorama Winter a projet se v proslulém panoramatickém vagonu ze Sv. Mořice do Tirana. Pokud byste RHB chtěli okusit jen krátce, vydejte se z Davosu alespoň do Filisuru, cesta trvá pouhých 40 minut a výhledy jsou úchvatné. Základní info najdete na tomto odkaze v češtině.
MINIPIVOVAR V MONSTEINU
Donedávna se pyšnil titulem nejvýše položený v Evropě, nyní se posunul na druhou příčku. Můžete vyrazit na komentovanou prohlídku
nebo na ochutnávku. Malebná je i samotná vesnička. A pokud Vám vyhládne, doporučujeme stavit se v restauraci Ducan hned naproti.
DAVOS A HOKEJ
HC Davos patří k nejlepším týmům Švýcarska. Stadion je přímo v centru města a pokud budete v Davosu v období Vánoc, neměli byste vynechat návštěvu proslulého Spengler Cupu.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Club Hotel Davos ***
Vzdálenost od sjezdovky: 250 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 615 993
dnes 8–19 h

Hodnocení

1. nejlepší hotel v destinaci Graubünden

5/ 5 1 recenzí

Pavel Pivný únor 2014 Club Hotel Davos. Ubytování a služby v tomto luxusním lyžařském středisku jsou na tři hvězdičky na velmi vysoké úrovni počínaje od zařízení pokoje a... celá recenze

Hodnocení cestovatelů na webu Tripadvisor

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-club-hotel-davos-klosters-svycarsko-z2615993/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).