Hotel Eleonas Rooms & Studios

  Řecko, Epirus, Sivota

Eleonas

    Řecko, Epirus, Sivota
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Ubytování

Pojeďte s námi v roce 2021 na dovolenou do malého přímořského letoviska Sivota, ležícího na západním pobřeží Řecka v kraji Epirus, kam naše cestovní kancelář pořádá zájezdy od roku 2016 do penzionu Eleonas. Penzion ELEONAS s bazénem leží 350m od jedné z nejhezčích pláží Mega Ammos. Apartmán pro 2-4 osoby a studia pro 2–3 osoby jsou vybavena kuchyňským koutem, soc. zařízením, TV, klimatizací v ceně zájezdu, wi-fi připojením zdarma, trezorem zdarma a velkým balkonem/terasou. Téměř z celého ubytování je výhled na moře. Jednolůžkové studio + 440 Kč/noc Apartmán obsazen 2 osobami + 250 Kč/noc (červenec, srpen) Apartmán obsazen 2 osobami + 190 Kč/noc. (květen, červen, září,říjen) Možnost dokoupení stravování: večeře 400 Kč/noc, polopenze 550 Kč/noc. Vzhledem k výhodnosti platby v eurech doporučujeme objednat a zaplatit stravování až na místě pobytu. Výše pobytové taxy platné od 1.1.2018 v Řecku je pro studia a apartmány 0,50 €/noc/pokoj. Další informace najdete zde. Vzdálenost z letiště: Preveza - Sivota 85 km.

Letovisko

Pojeďte s námi v roce 2021 na dovolenou do malého přímořského letoviska Sivota, ležícího na západním pobřeží Řecka v kraji Epirus, kam naše cestovní kancelář pořádá zájezdy od roku 2016. Sivota je malé přímořské letovisko ležící na západním pobřeží Řecka (26 km od přístavu Igoumenitsa a 33 km od města Parga), naproti ostrovu Korfu. Pláže v letovisku jsou nositelem “Modré vlajky“, přidělované pouze místům s čistými a udržovanými plážemi. Kamkoliv se zde vydáte, pokaždé najdete větší či menší pláž s nádherným výhledem na moře a okolní hory. V Sivotě a blízkém okolí jsme napočítali celkem 27 pláží, rozmanitost a množství pláží v tomto počtu nenajdete na podstatně větších místech či ostrovech. Příjemné koupání je i na přilehlých ostrůvcích, ke kterým se můžete vypravit zapůjčeným člunem nebo výletní lodí. Základním orientačním bodem v Sivotě je nábřeží, kde můžete u frappé v kavárně pozorovat odplouvání a připlouvání lodí, prodej ryb, nebo se procházet a pozorovat moře či západ slunce. Nechybí zde ani půjčovna aut, skútrů a motorových člunů. Kouzlo Sivoty je v její pohostinnosti, jemnosti, příjemnosti, kráse atmosféry pevniny a ostatních ostrovů, které jsou na dohled. Neuvěřitelná je barva moře, velké množství pláží s nádhernými barevnými kamínky a oblázky. Krása přírody, ale i veškerá dostupnost infrastruktury, dělá ze Sivoty příjemné místo k odpočinku. Na nezapomenutelnou atmosféru mají vliv jak místní podnebí, tak i dobrosrdečnost a přátelství místních obyvatel. Jestliže si chcete odpočinout u moře (aktivně či pasivně), Sivota je dobrá volba. A věřte, že vás v letovisku příjemní Řekové uvidí rádi, protože si váží turistů a jsou právem hrdi na toto nádherné místo, které přes veškerou vybavenost zůstává nadále příjemným malým městečkem. Sivota je šikovné výchozí místo pro jednodenní výlety jak za historií (Dodoni, Meteora - soustava středověkých klášterů na skalách, Nekromanteion- věštírna mrtvých aj.), tak i za poznáním přírodních krás (Vikos - nejhlubší propast v Evropě, horské vesničky Monodendri, Kipi a klenuté, kamenné horské mosty z dob turecké nadvlády). Při výletu k bájné řece Acheron se nabízí spojení bájné historie a přírody. A samozřejmě Ioannina - hlavní město oblasti Epirus, které má orientální ráz. Hezký celodenní výlet za koupáním můžete podniknout rychločlunem na pláže vzdálenějších ostrovů Paxi a Antipaxi. Vzdálenost z letiště: Preveza - Sivota 85 km.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Eleonas Rooms & Studios ***
Typ pláže: písčito - oblázková
Vzdálenost od pláže: 350 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 815 220
dnes 8–19 h

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-eleonas-epirus-recko-z1815220/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Řecko

Řecko leží v jižní Evropě, rozkládá se na pevnině a na četných ostrovech, které tvoří jednu pětinu řeckého území. Členitá pobřeží i romantické pláže jsou omývány Egejským, Krétským, Thráckým, Středozemním a Jónským mořem. Na poloostrově Attika se rozkládají Athény, hlavní město Řecka. Poznávejte antické památky, odpočívejte u čistého moře, vyzkoušejte speciality místní kuchyně. Nejoblíbenější ostrovy jsou Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Řecku zavedena pobytová taxa, která se od roku 2024 mění na klimatickou taxu. Platba probíhá přímo na recepci hotelu v den příjezdu a její výše je dle oficiální kategorie (počtu hvězdiček) hotelu následující:

Březen až říjen:

  • 1,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 7,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 10,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Listopad až únor:

  • 0,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 4,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 0,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Řecko - více informací