Corniche Hotel Sharjah (ex Hilton)

  Spojené arabské emiráty, Sharjah

HILTON SHARJAH

    Spojené arabské emiráty, Sharjah
Detail nabídky a možnosti objednání zájezdu:
Popis lokace

SHARJAH:

Šardžá je třetí největší emirát Spojených arabských emirátů. Emirát má rozlohu 2600 km? a přibližně 800 000 obyvatel. Jako jediný leží jak na pobřeží Perského, tak i na pobřeží Ománského zálivu. Vlastní přibližně 16 kilometrů pobřeží a pak se táhne daleko do vnitrozemí. Svou rozlohou pokrývá pouhé 3,3% území SAE, i přesto je ale třetím největším emirátem co se rozlohy i počtu obyvatel týče. Už od roku 1972 zde vládne Sultán Bin Mohamed Al Qassimi, který je současně i ministrem kultury ve Spojených Arabských Emirátech. Osídlení Šardžá se odhaduje až do doby před 6 tisíci lety. Metropolí emirátu je stejnojmenné město Šardžá. Emirát se skládá z několika oddělených částí: větší západní, převážně pouštní části, ležící při pobřeží Perského zálivu, v níž se nachází i jeho metropole a dále několik oddělených exkláv ležících v horách na východě a v téměř všech případech omývaných vodami Ománského zálivu. Jedná se o malé ostrovy „Dibba Al-Hisn“, „Kalba“, „Khor Fakkan“ a „Nahwa“. Šardžá je jednak kulturním centrem, najdete zde spoustu muzeí, v nichž jsou uloženy díla umělců z celého světa a můžete navštívit velký počet výstav, zároveň je ale také místem, kde se velice přísně dodržují islámské tradice. Je to jediný emirát nedovolující bez výjimky nakupovat a požívat alkohol mimo hotelový komplex. Velmi přísně se také dbá na odpovídající oděv mužů a žen. Nepochybně téměř největší výhodou tohoto emirátu je, že sousedí se všemi šesti dalšími emiráty, můžete tedy sednout do taxíku a za půl hodiny budete například v Dubaji, kde takové zákazy neexistují. Šardžá je typická pro bohatá tržiště se širokou nabídkou ručních výrobků, na kterých můžete koupit téměř vše od ručně tkaných koberců, šperků ze zlata a drahých kamenů až po starožitnosti. Pláže jsou zde krásné a udržované s bílým pískem a opravdu čistým mořem. Daleko ve vnitrozemí je oáza „Chajd“ a nedaleko od ní na území „Milaja“ lze navštívit archeologické vykopávky, které dokazují čilý obchodní ruch na tomto území už ve 3. století n. l. Důležitou částí mezinárodního exportu je vývoz perel a také těžba soli ve zdejších solných dolech. Přestože jsou zde pro návštěvníky z nemuslimských zemí poměrně velká omezení, tak navzdory tomu je emirát Šardžá navštěvován miliony turistů, které láká zdejší skvostné pobřeží lemované palmami, s luxusními hotely poskytující ten nejlepší servis.

Popis ubytování

HILTON SHARJAH 5*****:

Hotel Hilton Sharjah stojí na břehu laguny Khalid v centru Emirátu Sharjah a nabízí řadu nákupních možností a kulturních památek. Zábavní centrum Al Qazba Zone je vzdáleno 2 km, nábřeží Al Majaz 1.3 km, muzeum umění 6 km, archeologické museum 8 km. Mezinárodní letiště v Dubaji je vzdáleno 13 km. Bezbariérový hotel má 259 moderních, prostorných a elegantně zařízených pokojů s individuálně ovladatelnou klimatizací. Pokoje disponují satelitní LCD TV, vlastním WC, koupelnou vybavenou županem a vysoušečem vlasů, dále pak vysokorychlostním Wi-Fi připojením, radiobudíkem, minibarem, žehlícím prknem, pracovním koutkem s křesly a příslušenstvím pro přípravu čaje a kávy. Pokoje vyšší třídy Deluxe, Executive a Suites jsou prostornější a vybavenější. Některé z pokojů nabízí výhled na lagunu jiné na město. Hotel má 2 venkovní bazény s nastavitelnou teplotou, lazně, masáže a parní saunu pro muže a ženy. Můžete si také zahrát squash nebo si zacvičit ve fitness centru. K dispozici je i samostatný dětský bazén. Služby hotelu nabízejí recepci i pokojovou službu 24/7, bezplatné soukromé parkoviště nebo také službu hlídání dětí a plně vybavené business centrum. Hilton hotel nabízí ke stravování 2 restaurace - místní a mezinárodní kuchyni v Mojo Restaurant a íránskou kuchyni v Shiraz Restaurant, 2 lobby bary - Citrus a Al Dallah a snack bar u bazénu - The Pool Terrace. Hotel nabízí shuttle bus na pláž a do centra Dubaje.

Program

Uvedená cena zájezdu obsahuje letenky za cenu v optimální knihovací třídě. Tento zájezd si můžete objednat v jakémkoliv termínu na libovolnou délku pobytu, může se zde lišit konečná cena. Rádi Vám cenu zkalkulujeme na základě Vaší nezávazné objednávky.

Základní cena zahrnuje

  • Leteckou dopravu dle letového řádu
  • Transfer letiště - hotel - letiště
  • Ubytování ve vybraném hotelu na vybraný počet nocí s vybranou stravou
  • Transfer z hotelu na letiště v Dubaji nebo Sharjah
  • Česky nebo slovensky hovořící zástupce partnerské CK 24 hodin na telefonu, uvítání na letišti, nabídka výletů
  • Pojistění CK proti úpadku

Základní cena nezahrnuje

  • Cestovní pojištění - léčebné výlohy a storno zájezdu
  • fakultativní výlety
  • pozdní CHECK OUT
Cena zájezdu zahrnuje cenu letenky v optimální knihovací třídě. Konečná cena se tak může od uvedené částky lišit. Aktuální cenu vám rádi ověříme po zaslání nezávazné objednávky.

Informace o zájezdu

Pořadatel: KENTLUCKY s.r.o., IČ 26475693.
Název hotelu dle pořadatele: HILTON SHARJAH *****
Lokalita dle pořadatele: Sharjah, Sharjah
Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Corniche Hotel Sharjah (ex Hilton) *****
Typ pláže: písčitá

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 595 600
dnes 8–19 h

Spojené arabské emiráty

Spojené arabské emiráty, zkráceně označované jako SAE, se nalézají v jihovýchodní části Arabského poloostrova, podél části zálivu Ománu a na jižním pobřeží Perského zálivu. Jsou federací sedmi emirátů - Abu Dhabi, Dubaj, Ajman, Fujairah, Ras al Khaimah, Sharjah a Umm al Qaiwain - vytvořených po získání nezávislosti na Británii. V současné době patří k nejbohatším zemím a staly se obchodním a turistickým centrem. Téměř každý turista směřující do SAE navštíví Dubaj, moderní město jako z jiného světa v poušti. Stalo se symbolem luxusu, bohatství a světových „nej“ po všech stránkách. Spojené arabské emiráty vás celoročně pohostí slunečným počasím. Srážky se vyskytují pouze v zimě a není jich mnoho. V létě je v SAE až 45 °C, v zimě potom daleko příjemnějších 25 °C.

Dubaj - letištní poplatek

Dubaj zavedla pro odlety od 1.7.2016 nový letištní poplatek ve výši 35 dírhámů (cca 228 Kč), který se dotkne všech cestujících, jež odtamtud odlétají (tedy i těch, kteří budou pouze přestupovat). Výjimkou jsou děti do 2 let a ti tranzitní cestující, jejichž číslo letu je na příletu i odletu je stejné.

Abu Dhabí - turistická taxa

V Abu Dhabí je zavedena povinná turistická taxa, která se platí na místě přímo v hotelu při check-inu ve výši 15,00 AED (pokoj/noc).

Spojené arabské emiráty - více informací

Nezávazná objednávka

HILTON SHARJAH
    Spojené arabské emiráty, Sharjah

Cena
45 700 Kč/os

Cestující

Číslo zájezdu: 2 595 600

Zájezd

dospělá osoba
2
45 700 Kč
příplatek za jednolůžkový pokoj - dospělá osoba
0
21 000 Kč

Pojištění

balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dospělý
2
1 520 Kč
balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dítě do 18 let
0
928 Kč
samostatné pojištění storna Uniqa - za osobu
0
810 Kč

Parkování

zvýhodněné parkování u letiště Praha - 8 dní
0
1 290 Kč