Alkion Hotel

  Řecko, Korfu, Sidari

5/5

Alkion Sidari

    Řecko, Korfu, Sidari
Tento hotel není aktuálně v nabídce
rychly popis

Menší hotelový komplex s veľmi peknou piesočnatou plážou a s príjemnou atmosférou sa nachádza neďaleko centra vyhľadávaného strediska Sidari. Ubytovanie je vhodné pre všetky vekové kategórie, odporúčame klientom, ktorí vyhľadávajú zábavu, nákupy a čulý nočný život.

poloha

150 m od pláže, 300 m od centra strediska Sidari a 40 km od letiska.

hotel

vstupná hala s recepciou, spoločenská miestnosť s TV, zmenáreň, internetový kútik, výťah, reštaurácia, rozľahlý bazén s oddelenou detskou časťou a s peknou slnečnou terasou (ležadlá a slnečníky zdarma), bar pri bazéne, Wi-Fi v celom objekte zdarma. V hoteli sa vo večerných hodinách pravidelne organizuje zábavný program.

izby

dvojlôžkové izby s možnosťou 1 prístelky sú vybavené klimatizáciou, SAT TV, chladničkou, kúpeľňou s WC, sušičom na vlasy, balkónom alebo terasou.

stravovanie

polpenzia – raňajky kontinentálne formou bufetu, večere formou bufetu.

plaz

piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora, ležadlá a slnečníky (za poplatok), široká paleta vodných športov (za poplatok).

doprava

letecká

typ stravy

polpenzia

informacie o krajine a stredisku
korfu

Ostrov Korfu, po grécky Kerkyra, je najsevernejší z Iónskych a najzelenší zo všetkých gréckych ostrovov. Čarovné pláže s krištáľovo čistou vodou, členité pobrežie so stovkami malebných zálivov, uličky starého centra Kerkyry so stredovekou architektúrou, zámok Achillion s množstvom umeleckých diel, ktorý dala postaviť cisárovná Sisi, kláštor Panagía Vlachéma, známy Myší ostrov (Pontikonisi) a veľa ďalších pamiatok a zaujímavostí zanechajú v návštevníkovi jedinečný zážitok.

sidari

Sidari leží v oblasti s nádhernými plážami a je veľmi živé stredisko s množstvom obchodíkov, barov, kaviarní, reštaurácií a hudobných klubov. Zamilované páry bude iste zaujímať legenda o miestnom Kanále lásky (Canal d‘Amour). Transfer z letiska trvá približne 1 hod. 10 min.

fakultativne vylety
klasicky okruh ostrovom

okružná prehliadka s návštevou najzaujímavejších miest ostrova, ako je hlavné mesto Kerkyra, polostrov Kanoni, zámok Achilion, Paleokastritsa. 

Aqualand –  jeden z najmodernejších a najnovších vodných parkov v Európe s veľkým množstvom vodných atrakcií pre deti aj pre dospelých. 

lodny vylet na ostrov paxos a parga

plavba pozdĺž južného pobrežia ostrova Korfu na ostrov Paxos spojená s prehliadkou mestečka Gaios. V popoludňajších hodinách plavba do mesta Parga, prehliadka mesta, návšteva stredovekého hradu, kúpanie a nákup suvenírov. 

vylet do mesta korfu

prehliadka mesta (Námestie Spianada, Nová pevnosť, archeologické a byzantské múzeum, Kostol sv. Spyridiona, Palác sv. Michala a Juraja). 

albansko

plavba z Korfu do prístavu Saranda v Albánsku. Polhodinová prehliadka mesta Saranda so sprievodcom, možnosť návštevy archeologického miesta Butrint s antickými pamiatkami alebo výlet k jazeru Modré oko.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Alkion Hotel ***
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 250 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 204 179
dnes 8–19 h

Hodnocení

10. nejlepší hotel v destinaci Korfu

5/ 5 2 recenzí

Ivana srpen 2019 Korfu - Sidari - hotel Alkion. Sidari jsme vybrali po minulých zkušenostech jako strategické místo, odkud se dá dojet místními autobusy do přilehlých letovisek k... celá recenze

josef červen 2019 Nečekaně lepší. Po přečtení recenzí na Tripadvisoru jsem si myslel, že vím do čeho jdu, ale byl jsem mile překvapen. Bylo to ještě lepší, než na r... celá recenze

Hodnocení cestovatelů na webu Tripadvisor

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-alkion-sidari-korfu-recko-z1204179/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Řecko

Řecko leží v jižní Evropě, rozkládá se na pevnině a na četných ostrovech, které tvoří jednu pětinu řeckého území. Členitá pobřeží i romantické pláže jsou omývány Egejským, Krétským, Thráckým, Středozemním a Jónským mořem. Na poloostrově Attika se rozkládají Athény, hlavní město Řecka. Poznávejte antické památky, odpočívejte u čistého moře, vyzkoušejte speciality místní kuchyně. Nejoblíbenější ostrovy jsou Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Řecku zavedena pobytová taxa, která se od roku 2024 mění na klimatickou taxu. Platba probíhá přímo na recepci hotelu v den příjezdu a její výše je dle oficiální kategorie (počtu hvězdiček) hotelu následující:

Březen až říjen:

  • 1,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 7,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 10,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Listopad až únor:

  • 0,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 4,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 0,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Řecko - více informací