Hotel Clorinda

  Itálie, Kampánie, Paestum

Hotel Clorinda

    Itálie, Kampánie, Paestum
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis letoviska

Paestum není nutné nijak zvlášť představovat, je to jedno z míst, která se sice možná do historie příliš nezapsala, zato se historie výrazně zapsala do nich, neboť Paestum je největším starořeckým archeologickým areálem na italské pevnině. Paestum je klasický římský název pro řeckou kolonii, jejíž původní název byl Poseidonia (Poseidonovo město).
Toto významné antické město bylo založeno v 7. stol. př.n.l. První písemné záznamy o městě pochází z 5. stol. př.n.l., kdy bylo město dobyto Lukány. V tomto období zde došlo ke sloučení a rozkvětu řecké a oskické kultury. Ve 3. stol. př.n.l. se město stalo římskou kolonií a bylo pojmenováno Paestum. Během období římské nadvlády prosperovalo, jeho úpadek nastal až ve středověku, kdy bylo postupně opuštěno. Jeho znovuobjevení souviselo s objevením Pompejí a Herculanea v 18. stol. Dnes je navštěvováno převážně díky archeologické zóně, v níž leží tři nejzachovalejší chrámy postavené v dórském stylu, pocházející z 6 stol. př.n.l. Kromě těchto tří unikátních staveb nabízí archeologická zóna vykopávky zbytku antického města. Jedná se o chrámy zasvěcené Héře, Poseidonovi a Cereře. Poslední zmiňovaný je nejlépe dochovaný. Kromě těchto tří unikátních staveb nabízí archeologická zóna vykopávky zbytku antického města. Za zmínku jistě stojí návštěva archeologického muzea, které nabízí významnou sbírku řeckých antických předmětů z jižní Itálie.

Popis objektu

Hotel CLORINDA**** (Via Laura) je obklopený překrásnou zahradou plnou středomořské zeleně. Je ideálním místem pro klidnou dovolenou. Součástí hotelu je recepce, Wi-Fi, klimatizace, restaurace, bar, bazén, solární terasa se slunečníky a lehátky, rozlehlá zahrada a parkoviště. Všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení, klimatizaci, minibar, TV, fén, telefon a prostorný balkon s výhledem na bazén nebo do zahrady.

Pláž

soukromá k objektu, minibus na pláž

Vzdálenost od

pláže 400 m, historického centra Paestum 3 km, centra s obchody Paestum 4 km

Bazén

bazén

Pozice objektu v letovisku

klidné místo

Vybavení objektu

recepce, Wi-Fi v objektu, restaurace, klimatizovaná, bar, společenská místnost / salonek, s TV, ubytovací kancelář

Služby v objektu

výlety

Venkovní dispozice

zahrada, prostorný pozemek, uprostřed zeleně, solární terasa, s lehátky, se slunečníky

Strava

snídaně formou bufetu, večeře výběr z menu

Ubytování

pokoj, Standard - ()
pokoj s manželskou postelí, případně s dalším lůžkem nebo patrovou postelí, plocha 18 m2, přízemí nebo patro, balkon, prostorný, klimatizace, TV, telefon, minibar, sprcha, (sprchový kout), bidet, fén, parkovací místo, nástupní dny sobota, na vyžádání kdykoli, min. pobyt standardně 7 nocí, kratší pobyt (min. 5 nocí) na vyžádání, příjezd od 16:00 do 20:00, odjezd od 08:00 do 10:00
pokoj, jednolůžkový - ()
pokoj s jedním lůžkem, plocha 18 m2, přízemí nebo patro, balkon, prostorný, výhled na bazén, na vyžádání, do zahrady, na vyžádání, klimatizace, TV, telefon, minibar, sprcha, (sprchový kout), bidet, fén, parkovací místo, nástupní dny sobota, na vyžádání kdykoli, min. pobyt standardně 7 nocí, kratší pobyt (min. 5 nocí) na vyžádání, příjezd od 16:00 do 20:00, odjezd od 8:00 do 10:00

Další informace k ubytování od CK

Vnější bazén: nevyhrivany
Klimatizace: zdarma
Televize: ano
Balkón: ano
Internet: ano

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Hotel Clorinda ****
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 500 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 399 557
dnes 8–19 h

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-hotel-clorinda-kampanie-italie-z2399557/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Itálie

Itálie je jeden z nejbohatších států Evropy co do přírodních i kulturních zajímavostí. Země na Apeninském poloostrově je krajinou nekonečných horských masivů, dlouhých písčitých pláží a bohaté historie. Hraničí s Francií, Švýcarskem, Rakouskem a Slovinskem. Uvnitř území se nacházejí dva vnitřní ministáty San Marino a Vatikán. Břehy Itálie omývá celkem pět moří: Jaderské, Jónské, Tyrhénské, Ligurské a Středozemní moře. Délka pobřeží je závratných 7 600 km.

Může se pochlubit svými dějinami, kulturními i přírodními krásami, z nichž 51 je zapsáno do seznamu památek UNESCO. Z přímořských regionů lze doporučit nejvíce oblíbené Benátsko, dále ale také Kalábrii, Palmovou riviéru, Toskánsko, Abruzzo apod. V zimě je Itálie lyžařským rájem, vyznavači zimních sportů z celého světa míří hlavně do Trentina - Alta Adige, Jižního Tyrolska, nebo propojených gigantů Dolomiti Superski a Sella Rondy. Benátky a Řím jsou zase jedněmi z nejoblíbenějších cílů vyznavačů eurovíkendů.

Itálie - více informací