Ensana Thermal Aqua Health & Spa Hotel

  Maďarsko, Západní Maďarsko, Hévíz

4/5

Thermal Aqua Ensana Health Spa Hotel: Náš tip 4 noci

    Maďarsko, Balaton, Maďarské termály, Západní Maďarsko, Hévíz
Detail nabídky a možnosti objednání zájezdu:
Thermal Aqua Ensana Health Spa Hotel

Thermal Aqua Ensana Health Spa Hotel **** je první All inclusive wellness a léčebný hotel, který byl postaven v městečku HévízLeží uprostřed zeleně, v krásném klidném prostředí, 500 metrů od největšího evropského termálního jezera. Hotel je doslova oázou relaxace, oddychu a pozitivní energie. Nabízí rekreační koupaliště, zdravotní centrum, prostorné velmi dobře vybavené wellness centrum, sportovní programy, bahenní terapie, výbornou gastronomii, bezplatné Wi-Fi a zábavu i pohodu pro celou rodinu

Ubytování

Čtyřhvězdičkový hotel Thermal Aqua Ensana Health Spa Hotel poskytuje velmi komfortní ubytování v elegantně zařízených klimatizovaných pokojích typu Standard (1.-3. patro) a pokojích typu Superior (4.-7. patro). Ke standardní výbavě patří koupelna s vanou, sušička na vlasy, koupací plášť, telefon, minibar (za poplatek), kabelová LCD TV a internetové připojení WIFI. Nově rekonstruované pokoje typu Superior mají koupelnu se sprchovým koutem nebo vanou, kávový a čajový servis, varnou konvici a luxusnější vzhled. Dále hotel nabízí propojené pokoje, pokoje pro alergiky a bezbariérové pokoje pro tělesně postižené.

Gastronomie a program ALL INCLUSIVE

V rezortu je elegantní restaurace s letní terasou, ve které se podávají pokrmy mezinárodní a maďarské kuchyně. Dále se zde nachází lobby bar a kavárna s terasou, kde si lze vybrat z pestré škály nápojů. Stravování all-inclusive zahrnuje snídani formou bufetu (do 10:00), kontinentální snídani (do 11:00), bylinkový čaj a ovoce v wellness areálu, oběd formou bufetu v duchu zdravé výživy (saláty, polévky, grilované jídla, orientální jídla z woku, koláčky, palačinky, ovoce a zmrzlina) odpolední čaj s moučníky a večeři formou bufetu (bohatý výběr jídel, předkrmů a dezertů včetně sýrové variace). K večeři se servírují nealkoholické nápoje, víno a točené pivo. Součástí programu All Inclusive je jedna láhev minerální vody na pokoji (denně doplňována), víno a čepované pivo od 11:00 do 22:00 a nealkoholické nápoje po celý den. Lobby bar není zahrnutý v programu all inclusive. Během večeře v hotelové restauraci je požadováno, aby muži i ženy volili vhodné elegantní oblečení.

Wellness služby

Rozsáhlé wellness centrum zahrnuje rekreační koupaliště s krytým a nekrytým bazénem, krytý bazén s termální vodou, zahradní bazén, Kneippovy lázně, bazén pro malé děti a saunu. Součásti hotelového komplexu je i  léčebné a  wellness centrum s tradičními léčebnými procedurami a wellness programy. Ve zdravotním centru se provádí termální hydroterapie, fototerapie a mechanoterapie.

Další hotelové služby

V hotelu nechybí fitness centrum, terasa na slunění, salon krásy, manikúra a pedikúra. Hosté mohou navštěvovat i kurzy jógy nebo aquaerobiku, zacvičit si ve fitcentru pod vedením osobního trenéra, vypravit se na pěší a cyklistické túry. Poblíž je možnost si zahrát stolní tenis, tenis, fotbal nebo si zajezdit na koni. Nejmladší návštěvníci zde najdou dětské hřiště, dětský koutek, dětský bazén, židličky, postýlky a v letních měsících i organizovaný zábavný program. Součásti hotelu je i parkoviště, garáž, prádelna, prodejna suvenýrů a půjčovna kol včetně elektrokol.

Hévíz

Hévíz je malé lázeňské městečko přibližně s pěti tisíci obyvatel proslulé svými termálními léčivými prameny a největším termálním jezerem v Evropě. Má velikost téměř pět hektarů, je hluboké více než 38 metrů a lehce radioaktivní voda tryská z pramene rychlostí 86 milionů litrů za den. Teplota vody je v létě okolo 35 stupňů a ani v zimě neklesne pod 22 stupňů. Ve vodě se doporučuje nezůstávat déle než půl hodiny a pak se má stejnou dobu odpočívat.  Je to ideální chvíle k rozjímání, pozorování leknínů na hladině termálního jezera a možnost zaposlouchat se do mísící se maďarštiny, němčiny, ruštiny, slovenštiny i češtiny.

Termální voda obsahující síru, alkalické kovy a vápníkové soli pomáhá hlavně pro léčení  pohybového ústrojí a svalů. Příjemný je také zábal z rašelinového bahna, které se sbírá ze dna jezera. Vynikající účinky vody i bahna ze dna byly známy již ve středověku a zdejší lázně byly doporučovány již od roku 1795. V lázeňském městečku na turisty čekají četné restaurace, cukrárny či tradiční hospůdky, které nabízejí tradiční maďarské speciality. Nouze není ani o noční podniky. V Hévízu se kromě termálních lázní nachází i plovárna a moderní rekreační koupaliště.

Zvířata

Vaše domácí mazlíčci jsou v hotelu vítáni. Za ubytování se zvířetem se účtuje poplatek. 

Parkování

Své vozidlo si můžete zaparkovat za poplatek v areálu hotelu. 

Destinace

Lázeňské městečko Hévíz leží poblíž jezera Balaton. Jeho chloubou je stejnojmenné termální jezero Hévíz, které je největším horkým jezerem v Evropě. Lze se v něm koupat celoročně, přestože v zimě teplota vody o několik stupňů klesá. Zatímco v létě je vyhřátá na 33 až 34 stupňů Celsia, v zimě se drží okolo 26 až 28 stupňů Celsia. Okolí jezera zkrášluje park. Stín pro ty, kteří tu vysedávají na dřevěných lavičkách, zajišťují koruny vysokých stromů. Očím tu jsou pro potěchu pestrobarevné záhony květin. Tráva je pečlivě posekaná.

Co se týče jídla, typické pro tento region jsou u nás známé langoše, různě upravované ryby a velmi populární polévka halászlé. Další lahůdkou jsou místní tvarohové knedlíky polité smetanou a sypané cukrem, kterým se zde říká túrógombóc.

A ještě tip na drink – bílé polosuché víno Cserszegi Füszeres, které chuťově trochu připomíná muškát. Bylo tu oceněno jako víno roku.

Základní cena zahrnuje

  • 4x ubytování, 4x program All Inclusive, neomezený vstup do wellness centra zahrnující 2 termální bazény (33 a 37 ° C), relaxační bazén s venkovní částí, dětský vnitřní bazén, venkovní bazén (od května do září), Kneippův chodník (od května do září), finskou saunu, infračervenou saunu, textilní saunu, parní lázeň a ochlazující bazén, příležitostní saunové rituály, volný vstup do fitness centra, účast na sportovních programech, stolní tenis, Nordic Walking, příležitostní večery s živou hudbou, zapůjčení županu, příležitostní živá hudba, WIFI,

Základní cena nezahrnuje

  • pobytová taxa ve výši 1,5 € / osoba / den, poplatek za parkování 5,5 € / auto / noc
  • Doporučujeme zakoupení komplexního cestovního pojištění včetně storna zájezdu.

Informace o zájezdu

Pořadatel: Geovita, s.r.o., IČ 28568541.
Název hotelu dle pořadatele: Thermal Aqua Ensana Health Spa Hotel: Náš tip 4 noci ****
Lokalita dle pořadatele: Západní Maďarsko, Hévíz

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Ensana Thermal Aqua Health & Spa Hotel ****

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 685 912
dnes 8–19 h

Hodnocení

4/ 5 3 recenzí

MK červenec 2019 Krátká dovolená v Maďarsku. Ubytování v hotelu, stravování, služby a okolí zanechalo dobrý dojem a naprostou spokojenost s pobytem.... celá recenze

Jan Rippel, Ing. listopad 2018 Několikadenní pobyt v Budapešti. Dosud jsem byl v Budapešti pouze služebně bez možnosti seznámit se s jejími památkami. Po nynějším pobytu mohu Budapešť pouze dop... celá recenze

Ivo N. říjen 2015 Ještě to má daleko ke kategorii Superior a už se jí honosí.. V celku pohodový relax. Čisto, vlídní lidé z obsluhy, komfortní WiFi. Slušné postele a deky. Vytápění na přelomu října a listopadu... celá recenze

Hodnocení cestovatelů na webu Tripadvisor

Maďarsko

Maďarsko je příbuzná země, která je dokonce součástí Visegrádského společenství s Českou republikou. Právě vzdálenost a mimořádně zajímavá turistická místa dělají z rovinaté země podél Dunaje výborný cíl nejen krátkodobých pobytů, ale také plnohodnotné dovolené. Největšími přednostmi země jsou termální prameny a s nimi spojená wellness centra, dále poměrně velké jezero Balaton, které je tradičním cílem letního odpočinku a vodních radovánek. Maďarsko je vyhlášenou krajinou skvělého vína a specifické vynikající gastronomie. Velkým hitem jsou proto různé pobyty ve vinných sklípcích, spojené s gastronomickými zážitky. Velkým historickým a ekonomickým centrem Maďarska je hlavní město Budapešť, které je silně vyhledávané pro eurovíkendové a poznávací pobyty.

Maďarsko - více informací

Nezávazná objednávka

Thermal Aqua Ensana Health Spa Hotel: Náš tip 4 noci
    Maďarsko, Balaton, Maďarské termály, Západní Maďarsko, Hévíz

Cena
9 990 Kč/os

Cestující

Číslo zájezdu: 2 685 912

Pobyt

dospělá osoba na pevném lůžku
0
9 990 Kč
1. dospělá osoba na pevném lůžku
0
13 500 Kč

Pojištění

balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dospělý
2
275 Kč
balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dítě do 18 let
0
170 Kč
samostatné pojištění storna Uniqa - za osobu
0
270 Kč