Protessilaos Hotel

  Řecko, Thesálie, Nea Anchialos

5/5

Protessilaos

    Řecko, Thesálie, Nea Anchialos
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis hotelu
Protessilaos
O ubytování

Hotel Protessilaos se řadí k tradičním řeckým rodinným hotelům, který nepatří mezi velké hotelové komplexy s různými vymoženostmi dnešní doby. I díky pouhým 38 jednoduše zařízeným pokojům z něj číší rodinná atmosféra a pohoda. Jeho největším benefitem, který všichni ocení všichni, je jeho vynikající poloha – pouhých 30 m od pláže s vulkanickým pískem, 50 m do nejbližší taverny a 90 m k nejbližšímu baru.

Poloha a popis

Pokud bychom měli hodnotit polohu hotelu jako ve škole – bude to výborná. Na pláž 30 metrů, do okolních taveren pár minut chůze, malebný přístav asi 300 metrů. A podobně to budete mít také na nedaleké archeologické naleziště. Pokud patříte mezi ty, pro které je důležitá délka transferu z letiště, tak zajásáte – v autobuse strávíte asi 15 minut.

Pokoje

Vybrat si můžete pokoje pro 2 i 3 osoby. Ubytování pro 2 dospělé a 2 děti hotel nenabízí. Pokud chcete jeden pokoj pro rodinu s dětmi (2+2), podívejte se na nabídku hotelu Laodamia, který je hned za rohem. Každý pokoj je vybaven sprchovým koutem a wc. Balkon či terasa jsou samozřejmostí. Pokoje jsou rovněž vybavené TV, lednicí a klimatizací.

Služby hotelu

Hotelová recepce je k dispozici non-stop, bezplatná Wi-Fi je samozřejmostí.

Služby

Většina pláží je veřejná, lehátka a slunečníky jsou pronajímány za poplatek (cca 6 euro/den), případně za jiných podmínek (například výměnou za konzumaci). Každý den je vám k dispozici česky mluvící delegát.

Stravování

Na stravování se dochází do vedlejšího hotelu Laodamia, který je vzdálen pouhých 80 m. Snídaně i večeře jsou podávány formou bufetu / švédských stolů. Pokud je v hotelu ubytováno méně jak 30 osob, může hotel podávat jídlo servírovanou formou.

Destinace

Široké pláže, průzračné moře, minimum turistů, skvělá gastronomie a příznivé ceny. Když k tomu přidáme i trochu řecké historie a krátký transfer z letiště (cca 15 minut), máme namíchaný koktejl, který můžeme nazvat bez nadsázky „Skvělá dovolená“.

Letovisko Nea Anchialos je menší klidné městečko, nebo možná spíše větší vesnice o přibližně 7000 obyvatelích. Velikou výhodou je umístění v blízkosti letiště – transfer zabere přibližně 15 minut. Je to také místo, kam nedorazil masový turismus. Na plážích a v tavernách budete potkávat výhradně Řeky. Místo je rovněž vyhlášené skvělou gastronomií. Zajít si můžete do restaurací, které se nachází přímo u pláže, nebo se projít a za pár minut se dostanete do malebného přístavu, kde najdete další taverny.

Pláže jsou lemované vzrostlými stromy pod kterými najdete během slunného dne příjemný stín. Na plážích se nachází lehátka, kterou jsou tradičně „za konzumaci“. Kdo by neznal – neplatí se žádný poplatek za lehátko, jen je třeba si u obsluhy objednat něco k pití či jídlu.

Nadšeni budou také milovníci historie. Dnešní město je postavené na místě, kde se v době antiky nacházelo místo Pyrasos. Archeologové zjistili, že místo bylo obydlené už v době neolitu (asi 6000 let před Kristem). V docházkové vzdálenosti od hotelu tak naleznete archeologické naleziště. Vedle naleziště najdete místní kostelík.

V Nea Anchialos nabízíme tři hotely – Protessilaos (3*), Laodamia (4*), Tokalis Boutique Hotel (4*), nebo ubytování ve studiích v apartmánovém domě Daidalos (3*). Výhodou všech ubytování je umístění v první řadě od moře – na pláž tak projdete místní park a jste u moře. Vybírat můžete ubytování se snídaní, polopenzí, nebo v případě studií bez stravy.

Stejně jako ve všech ostatních letních destinací je samozřejmostí český delegát, který se postará o vaší pohodovou dovolenou. A pokud budete cokoli potřebovat, je vám k dispozici 24/7.

Jako ve všech ostatních destinacích se i zde můžete těšit na zajímavé výlety. Vydat se budete moci na poloostrov Pelion za místní rozmanitou přírodou, skrze kterou se budete moci projet vyhlášeným vláčkem. Další z výletů vás zavede na ostrov Skiathos. Na výběr bude rovněž relaxační výlet během kterého se budete plavit po moři a prozkoumáte místní pláže i gastronomii. V neposlední řadě se budete moci vydat na Meteoru – kláštery, které jsou postaveny na strmých skalách.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Protessilaos Hotel ***
Typ pláže: písčito - oblázková
Vzdálenost od pláže: 30 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 292 833
dnes 8–19 h

Hodnocení

1. nejlepší hotel v destinaci Thesálie

5/ 5 1 recenzí

J.Vafek srpen 2017 Hotel Laodamia, Nea Anchialos. Krásný luxusně vybavený hotel pro odpočinkovou dovolenou, velká spokojenost... celá recenze

Hodnocení cestovatelů na webu Tripadvisor

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-protessilaos-thessalie-recko-z2292833/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Řecko

Řecko leží v jižní Evropě, rozkládá se na pevnině a na četných ostrovech, které tvoří jednu pětinu řeckého území. Členitá pobřeží i romantické pláže jsou omývány Egejským, Krétským, Thráckým, Středozemním a Jónským mořem. Na poloostrově Attika se rozkládají Athény, hlavní město Řecka. Poznávejte antické památky, odpočívejte u čistého moře, vyzkoušejte speciality místní kuchyně. Nejoblíbenější ostrovy jsou Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Řecku zavedena pobytová taxa, která se od roku 2024 mění na klimatickou taxu. Platba probíhá přímo na recepci hotelu v den příjezdu a její výše je dle oficiální kategorie (počtu hvězdiček) hotelu následující:

Březen až říjen:

  • 1,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 7,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 10,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Listopad až únor:

  • 0,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 4,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 0,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Řecko - více informací