Hotel Jánošíkův Dvůr

  Slovensko, Střední Slovensko, Zázrivá

DŘEVĚNICE JÁNOŠÍKOV DVOR - Rekreační pobyt - Zázrivá

  Slovensko, Malá Fatra, Oravská Magura, Střední Slovensko, Zázrivá
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis

Okolí nabízí široké možnosti sportovních aktivit jako např. turistiku, cykloturistiku, paragliding (Teplička nad Váhom 27 km), rafting ( řeka Orava 10 km, řeka Váh 25 km), jízdu na koni (zázrivá, Terchová), rybaření apod.

V nejbližším okolí se nachází Velký Rozsutec – podle některých nejkrásnější vrchol Slovenska. Skalnatá hlava kriváňské části Malé Fatry.

Ubytování

a) Drevenica u Juraja – 18 lůžek (6 pokojů s vlastním sociálním zařízením – 2× 1/2, 2× 1/3, 2× 1/4), společenská místnost v TV, připojení k internetu přes Wi-Fi, stylová restaurace s krbem, finská sauna. b) Drevenica u Štefana – 18 lůžek (7 pokojů s vlastním sociálním zařízením – 3× 1/2 a 4× 1/3 z toho je jeden dvoulůžkový pokoj bezbariérový se samostatným vchodem), společenská místnost s TV a kuchyně s kompletním vybavením a připojení k internetu přes Wi-Fi. c) Drevenica u Aničky – 17 lůžek (5 pokojů s vlastním sociálním zařízením – 1× 1/2, 1× 1/3 a 3× 1/4). Každý pokoj má TV a připojení k internetu přes Wi-Fi.

  • čtyřlůžkový rodinný apartmán se nachází v dřevěnici u Aničky, má samostatný vchod, vlastní sociální zařízení, kuchyň a krb.
  • dvoulůžkový romantický pokoj se nachází v dřevěnici u Aničky, má samostatný vchod, vlastní sociální zařízení a krb.
Letní popis
  • Tipy na výlety:
  • Strečno (25 km)
  • Žilina (32 km) – Budatínský zámek s drátenickým muzeem, Povážská národní galerie
  • Vychylovka (35 km) – muzeum Kysucké vesnice, historická železnice
  • Rajecké Teplice (45 km) – lázeňské město s termálním koupalištěm
  • Oravský Podzámok (31 km) – Oravský zámek
  • Rajecká Lesná (59 km) – největší vyřezávaný dřevěný Betlém na světě
  • Bešeňová (52 km) – termální koupaliště s celoročním provozem
  • Liptovský Mikuláš (63 km) – aquapark Tatralandia (největší vodní aquapark na Slovensku)
  • Liptovská Mara (63 km) – vodní sporty, vyhlídkové plavby
  • Vlkolínec (50 km) – živý skanzen lidové architektury zapsaný do světového dědictví UNESCO
  • Oravská přehrada (53 km) – vodní sporty, vyhlídkové plavby
  • Čičmany (72 km) – lidová architektura, národopisné expozice
  • Bojnice (95 km) – Bojnický zámek, ZOO

Pro ty, kteří potřebují k oddechu i aktivní pohyb na čerstvém vzduchu v čistém horském prostředí, se nabízí v průběhu celé sezony opravdu široká nabídka možností. Turistika – přímo od chaty „Dřevěnice Jánošíkův dvůr“ vedou některé z početné sítě značkovaných chodníků, další vedou např. na hřebeny Malého a Velkého Rozsutce (1609 m n. m.), Velkého Kriváně (1609 m n. m.), do Štefanové. Zajímavé jsou i skalnaté masivy – Tiesňavy se Zbojnickým chodníkem a Jánošíkovy díry (kaňon s překrásnými vodopády) a mnoho dalších. Cykloturistika – na kole můžete ujet větší vzdálenosti a poznávat tak širší okruh krajiny (nabízíme službu půjčování kol přímo v dřevěnicích). Program pro cykloturisty – Terchová-Zázrivá-Hoľa (20 km), Terchová-Káčerovci-Hoľa (29 km), Zázrivá-Šípková (10 km), Terchová-Stará dolina (6 km), Lúky-Štefanová (2 km). Paragliding – pro odvážnější je snadno dostupný nedaleký vrch Straník (Teplička nad Váhom – 27 km), kde je možnost vyzkoušet let na křídle. Splavování řek na raftových člunech a vorech – splavování řeky Oravy na raftových člunech (10 km) se pro Vás stane určitě nezapomenutelným zážitkem. Netradičně můžete splavit řeku Váh na vorech (25 km).

Zimní popis

Nádherné svahy Malé Fatry jsou v zimě připraveny pro pokročilé lyžaře i začátečníky. Lyžařská střediska s vleky, resp. lanovkami (půjčovna lyží) – Vrátna (Paseky, Príslop, Poludňový Grúň...), Terchová-Gavurky, Belá-Bránica, Malá Lučivná, Veľká Havrania (Kozinec, Borončo, Dolná Plešivná), Pod Jedľovinou – Chata pod Suchým.

Slevy

Parkování přímo v areálu zdarma.

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 552 032
dnes 8–19 h

Slovensko

Naši východní sousedé se mohou pochlubit zejména nádhernou přírodou vysokých pohoří. Vysoké Tatry mají povahu velehor a tomu odpovídá jejich majestátnost. Krása hor vynikne jak v zimě, kdy se promění v lyžařský ráj, tak v létě, kdy lze podnikat jednu túru za druhou po dobrodružných horských stezkách. Na různé sportovní aktivity během celého roku navazuje bohatý wellness program místních hotelů a lázní. Slovensko, to nejsou jenom vysoké hory, jižní část země v Dunajské nížině je vyhlášenou oblastí termálních lázní a wellness komplexů. Turistickým lákadlem je i hlavní město Bratislava. Kromě místního hradu je hlavním cílem také velkolepý Dunaj. Na Slovensku na vás čeká prostředí podobné našemu, podobné ceny a odpadá také jakákoliv jazyková bariéra. Vyzkoušejte Slovenskou republiku jako zajímavý a neokoukaný cíl dovolené.

Slovensko - více informací