Liostasi Hotel & Suites

  Řecko, Ios, Chora

Liostasi Ios Hotel

    Řecko, Ios, Chora
Detail nabídky a možnosti objednání zájezdu:
Přehled

unikátní ubytovací zařízení skvělá poloha s výhledem stravování v hotelové restauraci vysoká kvalita služeb

Stručná poloha

nad pláží (10 min chůze) nákupní možnosti 200 m ostrov Santorini 3 h (lodí) ostrov Mykonos 2 h (lodí)

Poloha

nově zrekonstruovaný 5* boutique hotel, náležící do prestižního společenství SLH, leží v romantické části ostrova, je postavený ve svahu nad přístavem s nádhernými výhledy na zátoku i staré město. Na zlatavou písečnou pláž Yialou beach či do centra letoviska se dostanete během několika málo minut chůze. Všechno je po ruce, v okolí najdete řadu krámů, taveren, vyhlášených nočních klubů a barů. Cesta lodí na Santorini trvá 3 hodiny. Lodě jezdí několikrát denně stejně jako na řadu dalších okolních ostrovů jako je Mykonos 2 hodiny, Paros a Naxos 50 minut či Syros, Milos, Amorgos, Folegandros, Sikinos, Sifnos, Serifos, Kimolos, Kythnos či Anafi. Od Kréty je vzdálen něco málo přes 2 hodiny.

Vybavení hotelu

menší dvoupodlažní hotelový komplex snů s romantickou atmosférou, vystavěný v duchu tradiční kykládské architeltury, nabízí ubytování v Classic, Standard a Executive pokojích, Junior a Family suitách a v roce 2014 dobudovaných Elegant, Deluxe a Liostasi suitách se sdíleným bazénem. Hotel má menší vstupní halu s 24 hodinovou recepcí, vyhlášenou gurmánskou restauraci Grandma´s, nabízející nejvybranější sředomořskou kuchyni s důrazem na tradiční místní pokrmy a suroviny, romantický pool bar s jedinečným výhledem na záliv, venkovní bazén s hydromasážemi, dětskou částí a sluneční terasou, moderní fitness, kulečník, PC koutek a internet v celém areálu zdarma. Lehátka, ručníky i slunečníky jsou v hotelu zdarma a na pláži za poplatek, zde najdete i širokou nabídku vodních sportů. K hotelu patří i menší SPA centrum, nabízející řadu relaxačních a revitalizačních procedur. Hotel zajišťuje hlídání dětí, dětské menu a rovněž pronájem aut, soukromých jachet, helikoptéry a nabízí řadu výletů nejen po ostrově.

Vybavení pokoje

všechny moderně až minimalisticky vybavené pokoje, nabízí z různého úhlu výhled na moře a liší se především polohou a velikostí. Hosté si mohou vybrat z 8 druhů pokojů, které jsou laděny do tradiční bílé barvy s řadou dřevěných doplňků, prvků moderního designu a doplněné high technologií. Všechny jsou nadčasově zařízeny, mají moderní sociální zařízení se sprchou či vanou (přezůvky a župany), vysoušeč vlasů, SAT-TV, rádio, individuální klimatizaci, telefon, Wi-Fi internet (zdarma), minibar, trezor, podlahu krytou dlažbou, balkon či terasu nabízející nádherné výhledy na moře a okolí.

Pokoj pro 2 osoby.

Pokoje pro 2 osoby mají moderní sociální zařízení se sprchou či vanou (přezůvky a župany), vysoušeč vlasů, SAT-TV, rádio, individuální klimatizaci, telefon, Wi-Fi internet (zdarma), minibar, trezor, podlahu krytou dlažbou, balkon či terasu nabízející nádherné výhledy na moře a okolí.

Stravování

snídaně - podávané formou bohatého amerického bufetu v tradičním pojetí a s důrazem na místní suroviny.

Názor CK

velice kvalitní ubytování, jehož nespornou výhodou je poloha vzhledem k pěší dostupnosti pláže, centra zábavy i řady obchodů a vše doplňeno skvělou kuchyní a nádhernými výhledy. Ostrov má více jak 75 km písečného pobřeží s 35 nádhernými a mnohdy divokými plážemi. Není to rozhodně dovolená o jednom místě a hotelu.

Poznámka

Na ostrov Ios nejsou přímé lety, nejčastěji se létá na Santorini a následně trajektem. Přímé lety z Prahy na Santorini jen v úterý a pátek v období červen-září v ostatních termínech lety s přestupem v Athenách nebo příme lety z Vídně či Mnichova. (u většiny letů je nutná první nebo poslední noc na Santorini z důvodu návzanosti trajektové dopravy).

Základní cena zahrnuje

ubytování s vybraným druhem stravování, leteckou dopravu, letištní a palivové taxy, transfery v místě, služby delegáta.

Základní cena nezahrnuje

Letecká doprava

případné navýšení palivového příplatku.

pobytová taxa - hradí se v místě ubytování: cena za pokoj/noc 1-2* hotely 1,50 Eur, 3* hotely 3,00 Eur, 4* hotely 7 Eur, 5* hotely 10 Eur.

Informace o zájezdu

Pořadatel: INEX-cestovní kancelář s.r.o., IČ 26392763.
Název hotelu dle pořadatele: Liostasi Ios Hotel *****
Lokalita dle pořadatele: Ios, Chora
Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Liostasi Hotel & Suites *****
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 400 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 610 759
dnes 8–19 h

Lokalita

Řecko

Řecko leží v jižní Evropě, rozkládá se na pevnině a na četných ostrovech, které tvoří jednu pětinu řeckého území. Členitá pobřeží i romantické pláže jsou omývány Egejským, Krétským, Thráckým, Středozemním a Jónským mořem. Na poloostrově Attika se rozkládají Athény, hlavní město Řecka. Poznávejte antické památky, odpočívejte u čistého moře, vyzkoušejte speciality místní kuchyně. Nejoblíbenější ostrovy jsou Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Řecku zavedena pobytová taxa, která se od roku 2024 mění na klimatickou taxu. Platba probíhá přímo na recepci hotelu v den příjezdu a její výše je dle oficiální kategorie (počtu hvězdiček) hotelu následující:

Březen až říjen:

  • 1,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 7,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 10,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Listopad až únor:

  • 0,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 4,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 0,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Řecko - více informací

Nezávazná objednávka

Liostasi Ios Hotel
    Řecko, Ios, Chora

Cena
41 690 Kč/os

Cestující

Číslo zájezdu: 2 610 759

Zájezd

dospělá osoba na pevném lůžku
2
41 690 Kč
příplatek za jednolůžkový pokoj
0
20 500 Kč

Pojištění

balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dospělý
2
936 Kč
balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dítě do 18 let
0
576 Kč
samostatné pojištění storna Uniqa - za osobu
0
810 Kč

Parkování

zvýhodněné parkování u letiště Praha - 8 dní
0
1 290 Kč

Speciální připlatkové služby

příplatek za teplé jídlo na palubě letadla - cesta TAM
0
500 Kč
příplatek za teplé jídlo na palubě letadla - cesta ZPĚT
0
500 Kč
příplatek za další zavazadlo do 23 kg - cesta TAM
0
800 Kč
příplatek za další zavazadlo do 23 kg - cesta ZPĚT
0
800 Kč