Hotel Vila Maria

Řecko, Thassos, Limenaria

4/5

MARIA

    Řecko, Thassos, Limenaria
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Poznámka

Povinná pobytová taxa: 0,50 € za studio a noc. Poplatek je účtován za celé studio / apartmán, nikoliv za osobu a platí se na místě.

Volitelné doplatky

cestovní pojištění vč. storna; klimatizace: cca 5 €/den (platba na místě) dítě do 2 let (0 - 1,99): 500 Kč, bez nároku na místo v letadle a služby

Ceny jsou kalkulovány k datu

k 1.10.2018

Proč právě sem
  • Příjemné ubytování blízko pláže
  • Možnost přikoupení stravy ve studiích Christos Beach
  • Přátelská rodinná atmosféra
Poloha

Tato dvoupatrová budova se nachází v klidné části letoviska Limenaria, druhém největším městě ostrova. Patří k nejvyhledávanějším letoviskům na Thassosu. Studia Maria jsou v těsné blízkosti studií Christos Beach, kde mohou klienti využívat služby a případně si dokoupit snídaně a večeře. Studia Maria disponují ideální polohou blízko moře a pláže. Pro tuto oblast jsou typické tradiční bílé domky s červenými stříškami, pozůstatky původního osídlení městečka potom naleznete na kopci, kam se můžete vydat příjemnou procházkou a užít si náderný výhled. Doporučujeme procházky podél moře do přístavu nebo na opačnou stranu až do sousedního letoviska Trypiti (cca 3 km). Z Limenarie vede chodník do střediska Pefkari, kde je možné provozovat vodní sporty (velmi pestrá nabídka), plážový servis je zde za poplate. Přístav se nachází ve vzdálenosti cca 700 m (pod palácem zde zvaným 'Palatáki', postavený německou firmou zabývající se těžbou minerálů), odtud odplouvají výletní lodičky. U přístavu je též pošta. Odtud, ve vzdálenosti cca 500 m, je turistické centrum letoviska, zde je pošta, banka, bankomat, obchody s potravinami a suvenýry, restaurace, kavárny, taverny, lékař, lékárna, pekárna. Cesta do přístavu a centra vede kolem pláže. Rušné středisko Potos je cca 4 km. Nejbližší minimarket a autobusová zastávka je cca 100 m. Městkou linkou je možné dojet do hlavního města, druhým směrem je možné cestovat do Potosu nebo Theologosu nebo do Aliki.

Ubytování

K dispozici jsou 1-2lůžková studia s možností 1 přistýlky. Všechna studia jsou vybavena koupelnou se sprchovým koutem, WC, telefonem, trezorem, TV/SAT, klimatizací (za poplatek), Wi-Fi, kuchyňským koutem se základním vybavením, rychlovarnou konvicí, ledničkou a balkónem nebo terasou s výhledem do okolí, vnitrozemí, na letovisko nebo s bočním výhledem směrem k moři. Dětská postýlka je na vyžádání (zdarma).

Stravování

Předem je možné dokoupit snídaně a večeře podávané ve studiích Christos Beach (cca 30 m).

Pláž

Nejbližší přírodní oblázková pláž s hrubším pískem je k dosažení přes komunikaci, která je jen zřídkakdy používána auty. Vstup do moře je pozvolný.

Vzdálenosti

Pláž: cca 60 m Centrum: cca 500 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 217 016
dnes 8–19 h

Hodnocení

16. nejlepší hotel v destinaci Thassos

4/ 5 7 recenzí

Jirka září 2019 Thassos. dobrý a spokojenost... celá recenze

Miroslav Kopta červenec 2018 Krásná dovolená. Zájezd jsem kupoval za cenu "na poslední chvíli". Vzhledem k této skutečnosti nemám proti zájezdu absolutně nic. 11 nocí s polopen... celá recenze

Klara srpen 2014 Vila Maria - Thassos. Prijemne ubytovani blizko plaze i centra. ... celá recenze

Řecko

Řecko leží v jižní Evropě, rozkládá se na pevnině a na četných ostrovech, které tvoří jednu pětinu řeckého území. Členitá pobřeží i romantické pláže jsou omývány Egejským, Krétským, Thráckým, Středozemním a Jónským mořem. Na poloostrově Attika se rozkládají Athény, hlavní město Řecka. Poznávejte antické památky, odpočívejte u čistého moře, vyzkoušejte speciality místní kuchyně. Nejoblíbenější ostrovy jsou Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Řecku zavedena pobytová taxa, která se od roku 2024 mění na klimatickou taxu. Platba probíhá přímo na recepci hotelu v den příjezdu a její výše je dle oficiální kategorie (počtu hvězdiček) hotelu následující:

Březen až říjen:

  • 1,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 7,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 10,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Listopad až únor:

  • 0,50 € za pokoj a noc pro 1-2 hvězdičkové hotely
  • 1,50 € za pokoj a noc pro 3 hvězdičkové hotely
  • 3,00 € za pokoj a noc pro 4 hvězdičkové hotely
  • 4,00 € za pokoj a noc pro 5 hvězdičkové hotely
  • 0,50 € za noc ve studiích a apartmánech všech kategorií

Řecko - více informací