Hotel Mariposa

  Kuba, Havana

MARIPOSA

    Kuba, Havana
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis zájezdu

Jedná se o pobytový zájezd do hlavní metropole Kuby. Poznejte krásy koloniálního města, královny Karibiku - Havany. Neopomeňte navštívit fabriku na výrobu doutníků či muzeum kubánského rumu Havana Club. Dvacet kilometrů od Havany se nachází pláže 'Playas del Este' s azurově modrou vodou a bílým pískem. Na pláž se snadno dostanete autobusem z centra Havany za 10 CUC. Ubytování v kubánském soukromí tzv. 'CASA PARTICULAR'. Ideální pro ty z Vás, co chtějí poznat život obyčejných kubánců a přitom mít zajištěné spolehlivé ubytování.

PROŽIJTE EXOTICKOU DOVOLENOU V NÁDHERNÉ HAVANĚ, MĚSTĚ PLNÉM ŽIVOTA, BOHATÉ HISTORIE A NEKONČÍCÍ ZÁBAVY. HUDBA A TANEC VÁS BUDOU OBKLOPOVAT PO CELOU VAŠÍ DOVOLENOU.

Popis lokace

HAVANA:

Byla založena v roce 1519 a brzy poté se stala hlavním městem ostrova. Město je plné architektonických památek a zajímavých míst nesoucích stopy dějin ostrova. Až do druhé poloviny 18. století byla Havana obklopena vysokou zdí, která patřila k obrannému systému proti útokům pirátů. Ještě dnes jsou vidět její pozůstatky. Díky své geografické poloze byla Havana centrem námořního obchodu mezi Evropou a Amerikou. Město rychle zbohatlo a stalo se centrem dějin a kultury. Havana je na seznamu chráněných památek UNESCO a patří mezi nejvýznamnější představitele amerického baroka. Při návštěvě dnešní Havany nesmíte opomenout navštívit národní galerii ('Museo de Bellas Artes'), balet ('Ballet Nacional de Cuba'), koncerty klasické a populární hudby. Mezi další zajímavosti patří: náměstí 'Plaza de la Revolución', 'Cabaret Tropicana', 'Malecón' (promenáda) a 'La Rampa' (moderní centrum). Obyvatelé jsou usměvaví, temperamentní a přátelští.

HAVANA
Byla založena v roce 1519 a brzy poté se stala hlavním městem ostrova. Město je plné architektonických památek a zajímavých míst nesoucí stopy dějin ostrova. Až do druhé poloviny 18. století byla Havana obklopena vysokou zdí, která patřila k obrannému systému proti útokům pirátů. Ještě dnes jsou vidět její pozůstatky. Díky své geografické poloze byla Havana centrem námořního obchodu mezi Evropou a Amerikou. Město rychle zbohatlo a stalo se centrem dějin a kultury. Havana je na seznamu chráněných památek UNESCO a patří mezi nejvýznamnější představitele amerického baroka. Při návštěvě dnešní Havany nesmíte opomenout navštívit národní galerii ('Museo de Bellas Artes'), balet ('Ballet Nacional de Cuba'), koncerty klasické a populární hudby. Mezi další zajímavosti patří: náměstí 'Plaza de la Revolución', 'Cabaret Tropicana', 'Malecón' (promenáda) a 'La Rampa' (moderní centrum). Obyvatelé jsou usměvaví, temperamentní a přátelští.

Popis ubytování

MARIPOSA 2**:

Hotel se nachází v západní části města Havana a jedná se o 2-hvězdičkový nízkonákladový hotel. Celkem disponuje 53 standartními, klimatizovanými pokoji, z nichž 17 je s výhledem na zahradu. Pokoje jsou vybaveny vlastní koupelnou s WC, satelitní TV, telefonem, minibarem a trezorem. V areálu hotelu je přítomen lobby bar, „á la carte“ restaurace, plavecký bazén, prádelna, obchody, směnárna a zasedací místnost. V blízkosti hotelu (vzdálenost do 20 km) je také mořský svět, latinskoamerická zdravotnická škola, obchodní centrum „Miramar“ a kongresový palác. Do centra města Havany je to přesně 24km a mezinárodní letiště „José Martí“ v Havaně je vzdáleno pouhých 20 minut od hotelu.

Strava

Ubytování bez stravy. Lze přiobjednat snídani či polopenzi v místě pobytu u majitele.

Program

1. DEN
Přílet do Havany v odpoledních / večerních hodinách
Přivítání s česky mluvícím průvodcem. Individuální přesun do CASA PARTICULAR v Havaně. Ubytování.
2.,3., 4., ... (Počet dní/nocí dle zvoleného termínu zájezdu)
Volné dny s možností využití fakultativních výletů.
POSLEDNÍ DEN
Volný dopolední program
V odpoledních hodinách individuální přesun na letiště José Martí, La Habana
Ve večerních hodinách odlet z Havany. Přílet následující den.
ASISTENCE ČESKY MLUVÍCÍHO DELEGÁTA S MOŽNOSTÍ NÁKUPU FAKULTATIVNÍCH VÝLETŮ (24 hod. na telefonu, sídlí v Havaně)

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Hotel Mariposa **
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 4500 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 276 603
dnes 8–19 h

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-mariposa-havana-kuba-z2276603/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Kuba

Kuba je stát ležící v Karibiku a zároveň největší ostrov souostroví Velké Antily. Území tvoří kromě hlavního ostrova i tisíce malých ostrovů a ostrůvků. Nejen díky svým přírodním krásám, tropickým lesům, korálovým útesům a atolům je hojně navštěvovanou destinací. Nejvhodnějším obdobím k návštěvě patří zimní měsíce, od května do října je zde období dešťů. Na Kubě panuje tropické počasí s příjemnými průměrnými teplotami okolo 25 ⁰C. Místní prostředí je velmi svérázné. Tropický ráj s pohnutou historií, který se ale postupně otevírá světu. Je to země latinských rytmů, barev, kontrastů, nejlepších doutníků a kvalitního rumu. Hlavním městem je pulzující a historická Havana, největší přímořský ráj je poloostrov Varadero a potápěči je nejvíce vyhledávaný ostrov Cayo Coco.

Kuba - více informací