Mina Hotel

  Turecko, Istanbul

MINA SULTANAHMET

    Turecko, Istanbul
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Poloha

Hotel se nachází ve čtvrti Sultanahmet, v samotném srdci Istanbulu. Památky jako Modrá mešita, Hagia Sophia, nebo palác Topkapi leží v pěší dostupnosti od hotelu.

Ubytování

koupelna, WC, klimatizace, televizor, telefon, fén, Wi-fi, mini bar, trezor

Popis

Istanbul je nazýván bránou orientu, kde se prolíná evropská a asijská kultura. Pojeďte s námi na eurovíkend do Istanbulu a poznejte rozmanitost kultur a náboženství, prohlédněte si orientální i evropské pamětihodnosti a odpočiňte si v pravých tureckých lázních. Eurovíkendy v Istanbulu, to je historie i relaxace v exotickém prostředí s nádhernou atmosférou.

Vybavení a služby

restaurace, bar, terasa, Wi-fi, pokojová služba, úschova zavazadel, 24hodinová recepce, parkoviště (8 EUR/den), směnárna, klimatizace, prádelna

Program

Individuální od 2 osob s možností zakoupení fakultativních služeb předem. Přehled naleznete níže, ceny uvádíme v záložce Ceník a objednávka. Klienti si pro rychlou orientaci a pohodlnou přepravu u nás rádi objednávají: Transfery: ? Sdílený transfer z/na letiště ? Soukromý transfer z/na letiště Jízdenky: ? Hop on / hop off autobus – jízdenka na 24 hodin, během cesty uvidíte Bospor, Velký Bazar, mešity, kostely, muzea a další památky Istanbulu. Výklad ve světových jazycích. Výlety: ? Byzantské památky – Sultanahmet, Modrá mešita, Hagia Sofia, oběd, Palác Topkapi, mešita Suleymaniye, Velký Bazar s 4 000 obchody (8 hod.). Denně od 9:00. ? Klasický Istanbul – Sultanahmet, Modrá mešita, Hagia Sofia, Velký Bazar (4 hod.). Denně od 9:00. ? Evropa a Asie – Palác Dolmabahce – poslední rezidence tureckých sultánů, dále se vydáte přes bosporský most do asijské části – kopec Çaml'ca s krásným výhledem (4 hod.). Denně od 9:00. ? Bospor – plavba lodí po Bosporu k pevnosti Rumeli, kolem paláce Dolmabahce (4 hod.). Denně od 9:00. ? Istanbul Premium Welcome Card – karta zahrnuje přednostní vstup do paláce Topkapi a Hagie Sophie, 10x jízdenku na MHD (metro, tram, nebo bus), digitálního průvodce a mapu města, 1,5 hod. plavbu po Bosporu a slevy až k dalším 60 partnerům.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Mina Hotel ****

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 407 724
dnes 8–19 h

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-mina-sultanahmet-istanbul-a-okoli-turecko-z1407724/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Turecko

Turecko je zemí Orientu, která vzhledem k poloze na pomezí dvou kontinentů, je přepestrou směsicí a přebohatou pokladnicí kultur, tradic a historie, lákající k poznání. Již při vyslovení jména této země, mnohým z nás se vybaví nekonečné dlouhé pláže a příjemně hřejivé paprsky slunce, klikaté uličky bazarů, přeplněné výlohy místních vyhlášených zlatníků, světoznámé pestrobarevné koberce, kterými své paláce zdobí monarchové po celém světě, smlouvání při nákupech suvenýrů, sladká vůně jasmínu a baklavy pouličního prodejce… Turecko se však pyšní také jednou z nejstarších historií vůbec. Vždyť právě na území dnešního Turecka se vyvíjely nejstarší civilizace lidstva. Postupem času a během let a staletí tak Chetité, Peršané, Trójané, Řekové i Římané a mnohé další civilizace zde zanechali stopy svých kultur a předurčili toto území jedním z nejzajímavějších pro historiky a milovníky dějin vůbec.

Turecko - více informací