Hotel Residence Businelli

  Itálie, Friuli Venezia Giulia, Lignano Sabbiadoro

5/5

Apartmány Businelli, centrum

  Itálie, Friuli Venezia Giulia, Lignano, Lignano Sabbiadoro
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis zájezdu

Velmi příjemné ubytování v centru letoviska, apartmány typologie Mono a Bilo, blízko pláže.
WiFi připojení, CK TIP.
Na místě pobytu ČESKÁ ASISTENCE.

Poloha a vybavení (Lignano Sabbiadoro, via Pordenone): středně velký rezidenční apartmánový dům s výtahem, situovaný v centru dění - nedaleko pěší zóny s obchody, restauracemi a bary, ale přesto na klidném místě, v blízkosti písčité pláže (jen cca 150 m). Doporučujeme těm, kteří vyhledávají rušnější místa. Apartmány různé typologie, velmi kvalitně zařízené s TV+SAT, mikrovlnnou troubou, WiFi, trezorem, klimatizací. Pes je povolen, malého vzrůstu, za poplatek 30 Eur/pobyt. Společná prádelna v objektu. Parkování (venkovní nebo případně garáž, záleží na konkrétním apartmánu) vždy pro 1 auto/byt. WiFi připojení k dispozici. Plážový servis je zahrnut již do ceny apartmánu – 1 slunečník, plážové křeslo a lehátko.
Lignano Sabbiadoro je centrální, nejživější a nejmodernější částí letoviska s pestrým denním i nočním životem. Promenády obklopuje spousta restaurací, barů, kaváren a pizzerií, obchodů a butiků. Kromě vyhlášených diskoték, různých sezónních koncertů nebo sportovních akcí pod širým nebem je tu také několik tématických parků, nabízejících zábavu pro děti i dospělé. Mezi nejvyhledávanější patří zoologická zahrada Punta Verde, vodní park s tobogány, skluzavkami a bazény – Aquasplash, dětský pohádkový svět – Gulliverlandia nebo Parco Junior. Dominantou a symbolem je Terasa Moře se svou výjimečnou architekturou a jejím umístěním přímo na moři – široká terasa s vyhlídkovými bary a restauracemi k relaxaci i odpočinku.
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ - POBYTOVÁ TAXA 2019
Oznámením dne 1. března v roce 2018 byla také v Lignanu stanovena pobytová taxa - pro apartmány a to ve výši 0,50 Eur/osoba a den. Taxa bude vyžadována i v tomto roce 2019, v období od května do září, děti do 12 let budou od tohoto poplatku osvobozeny. Její výše zatím není upřesněna, jakmile bude její výše oznámena místními úřady, bude tato informace aktualizována také na našem webu. 

Stravování

vlastní - Všechny apartmány jsou plně vybaveny a zařízeny. V každém z nich je vlastní koupelna (umyvadlo, sprcha, WC, příp. bidet), vybavená kuchyňská linka se sporákem (nejčastěji plynovým), lednička a nádobí na vlastní vaření i stolování.

Ubytování

apartmán - MONO - typ A 3 (maximálně pro 3 osoby): jedna místnost s dvojlůžkem a rozkládacím (případně vyklápěcím) lůžkem a TV, kuchyňský kout je součástí místnosti, koupelna se sprchou a WC. V některém apartmánu může být stěnou oddělena spací část s gaučem od obývací místnosti. Parkování pro 1 auto.
BILO - typ B 2/4 (maximálně pro 4 osoby): jedna ložnice s 2 lůžky, obývací pokoj s rozkládacím gaučem (2 osoby) a TV, kuchyňský kout, koupelna se sprchou a WC. Parkování pro 1 auto.
BILO - typ B 3/5 (maximálně pro 5 osob): jedna ložnice s 3 lůžky, obývací pokoj s rozkládacím gaučem (2 osoby) a TV, kuchyňský kout, koupelna se sprchou a WC. Parkování pro 1 auto.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Residence Businelli ***
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 150 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 241 771
dnes 8–19 h

Hodnocení

5. nejlepší hotel v destinaci Friuli Venezia Giulia

5/ 5 1 recenzí

Tiggy1 září 2012 SPOKOJNOSŤ NA MIESTE !. Vzdialenosť od pláže ako aj od centra zopdpovedá popisu. Appartmány na talianske pomery väčšie rozlohou, čisté, dobre vybavené ku... celá recenze

Lokalita

Itálie

Itálie je jeden z nejbohatších států Evropy co do přírodních i kulturních zajímavostí. Země na Apeninském poloostrově je krajinou nekonečných horských masivů, dlouhých písčitých pláží a bohaté historie. Hraničí s Francií, Švýcarskem, Rakouskem a Slovinskem. Uvnitř území se nacházejí dva vnitřní ministáty San Marino a Vatikán. Břehy Itálie omývá celkem pět moří: Jaderské, Jónské, Tyrhénské, Ligurské a Středozemní moře. Délka pobřeží je závratných 7 600 km.

Může se pochlubit svými dějinami, kulturními i přírodními krásami, z nichž 51 je zapsáno do seznamu památek UNESCO. Z přímořských regionů lze doporučit nejvíce oblíbené Benátsko, dále ale také Kalábrii, Palmovou riviéru, Toskánsko, Abruzzo apod. V zimě je Itálie lyžařským rájem, vyznavači zimních sportů z celého světa míří hlavně do Trentina - Alta Adige, Jižního Tyrolska, nebo propojených gigantů Dolomiti Superski a Sella Rondy. Benátky a Řím jsou zase jedněmi z nejoblíbenějších cílů vyznavačů eurovíkendů.

Itálie - více informací