Hotel Residence Ipiranga

  Itálie, Benátsko, Porto Santa Margherita

4/5

Ipiranga

    Itálie, Benátsko, Caorle P.S. Margherita
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Zařízení

Poloha: sedmipatrová residence Ipiranga se nachází poblíž centra letoviska Porto Santa Margherita

Pláž:
150 m

Vybavení:
výtah, parkování možné u objektu

Ubytování:
studia mají balkon, TV, některé i klimatizaci, z vyšších pater je možný výhled na moře

Apt typ A - pro 3 os.:
1 místnost s kuchyňským koutem a rozkládacím gaučem pro 2 osoby, třetí lůžko formou rozkládacího křesla, vlastní sociální zařízení

Strava: vlastní

Destinace

Porto Santa Margherita je vyhledávaným letoviskem zejména díky své pozici a to jak rodinami s dětmi, tak seniory a mladými lidmi, kteří chtějí strávit klidnou a odpočinkovou dovolenou. Letovisko se začalo rozvíjet v polovině 60. let minulého století, většina obyvatel ale ráda upozorňuje na historickou událost, která se datuje až do 10. století. Skupinku mladých benátských dam unesli piráti a zamířili přímo na místo, kde se nalézá letovisko Porto Santa Margherita. Na pomoc dámám se vydala flotila, vedená dóžetem Pietrem II. Candianem a za pomoci obyvatel Caorle se je podařilo osvobodit a piráty uvěznit. Tuto událost si obyvatelé každoročně připomínají při historické rekonstrukci, která se koná v září.
Od většího a rušnějšího letoviska Caorle odděluje Porto Santa Margherita jen říčka Livenza, přes kterou jezdí celý den trajekt, díky němuž můžete během 2 minut Caorle navštívit. Využít můžete také taxi nebo autobusovou dopravu. Zároveň si však můžete užívat klidu letoviska, které ani v nejvyšší sezóně není přeplněné turisty. Další nespornou výhodou je malá vzdálenost apartmánů od moře a zároveň vybavenost většiny apartmánových domů bazénem, a to vše za velmi přijatelné ceny. Veřejné i soukromé pláže s pozvolným a bezpečným vstupem do moře disponují veškerým službami – najdeme zde sprchy, WC, plavčíky, hřiště na plážový volejbal a fotbal, kurzy surfu, šlapadla, lodičky, dětské hřiště, animační programy, atd. Jak již bylo řečeno, letovisko patří ke klidnějším, ale najdete zde veškerý servis – pěší zónu s restauracemi (většina z nich s wi-fi připojením), kde si můžete vychutnat nejen skvělé rybí speciality (díky rybolovu vždy čerstvé), ale také výborné místní víno, bary a obchody. Jachetní přístav „Marina 4“ poskytuje veškerý servis (doplnění paliva, mechanik, atd.), jsou zde organizovány regatty, zájemci mohou využít kurzy plachtění nebo si zapůjčit loď. Nedávno byl také ve stylu moderní architektury postaven kostel, zasvěcený Beato Giovanni XXIII. Pro milovníky sportu nabízí letovisko 5 tenisových kurtů, které je možné díky osvětlení využít i v noci, a cyklostezku, spojující nejen Caorle a Porto Santa Margherita, ale i Caorle – Altanea.
Pořádáme pravidelné linky autobusové dopravy z ČR s odjezdem v pátek a příjezdem v neděli od 26.5. do 15.9.2023

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Residence Ipiranga ***
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 200 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 266 059
dnes 8–19 h

Hodnocení

4/ 5 1 recenzí

ajinka srpen 2015 Dovča. Moc se nám tam líbilo .... celá recenze

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-ipiranga-benatsko-italie-z2266059/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Itálie

Itálie je jeden z nejbohatších států Evropy co do přírodních i kulturních zajímavostí. Země na Apeninském poloostrově je krajinou nekonečných horských masivů, dlouhých písčitých pláží a bohaté historie. Hraničí s Francií, Švýcarskem, Rakouskem a Slovinskem. Uvnitř území se nacházejí dva vnitřní ministáty San Marino a Vatikán. Břehy Itálie omývá celkem pět moří: Jaderské, Jónské, Tyrhénské, Ligurské a Středozemní moře. Délka pobřeží je závratných 7 600 km.

Může se pochlubit svými dějinami, kulturními i přírodními krásami, z nichž 51 je zapsáno do seznamu památek UNESCO. Z přímořských regionů lze doporučit nejvíce oblíbené Benátsko, dále ale také Kalábrii, Palmovou riviéru, Toskánsko, Abruzzo apod. V zimě je Itálie lyžařským rájem, vyznavači zimních sportů z celého světa míří hlavně do Trentina - Alta Adige, Jižního Tyrolska, nebo propojených gigantů Dolomiti Superski a Sella Rondy. Benátky a Řím jsou zase jedněmi z nejoblíbenějších cílů vyznavačů eurovíkendů.

Itálie - více informací