Lázeňský Hotel Balnea Grand Kúpele Nimnica

  Slovensko, Západní Slovensko, Nimnica

Léčebný dům Balnea Grand: Pobyt MEDICAL 7 nocí

    Slovensko, Javorníky, Západní Slovensko, Nimnica
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Lázeňský dům Balnea Grand

Lázeňský dům Balnea Grand se nachází v nejmladších slovenských lázních Kúpele Nimnica Léčí se zde nemoci oběhového, trávicího a dýchacího ústrojí, dále nemoci z povolání a ženské nemoci. Minerální voda zde byla objevena v roce 1953 při budování přehrady a roku 1959 lázně začaly svůj provoz. Lázeňský dům Balnea Grand je hlavní budovu těchto lázní, kde kromě ubytování jsou poskytovány procedury, nachází se zde ambulance lékařů, jídelny Fiesta a Standard, Medicínské wellness centrum, fitness, restaurace Impresia, Café Balnea a kongresový sál. Dvoulůžkové pokoje typu Klasik poskytují maximální pohodlí. Na společné chodbě je k dispozici vybavená kuchyňka. Stravování je poskytováno formou samoobslužných bufetových stolů v jídelně lázeňského domu. K dispozici je zde výtah. Lázně se nachází asi 14 km od Povážské Bystrice. V blízkém okolí můžete podniknout turistické výlety do Javorníků, Strážovských vrchů nebo na nosickou Přehradu mládeže.

Ubytování

Ubytování je poskytováno v dvoulůžkových pokojích typu Klasik. Pokoje, které jsou orientované na jih jsou s klimatizací. Kapacita ubytování je 40 plnohodnotných lůžek s možností spojit je na manželské postele. Součástí vybavení pokojů je sociální zařízení, župan, fén, TV SAT, telefon, WiFi, trezor, chladnička. Na společné chodbě je k dispozici vybavená kuchyňka. V budově je k dispozici výtah.

Gastronomie

Stravování je poskytováno formou samoobslužných bufetových stolů přímo v jídelně Fiesta lázeňského domu Balnea Grand. Hotelová restaurace Impresia nabízí chutná jídla, alko nealko nápoje, denní tisk, knihovnu a přidanou hodnotou je nádherný výhled do okolí. Součástí lázní je také Cafeteria Paris (nachází se v LD Salvator) s posezením uvnitř i na prostorné terase, kde si můžete posedět nad šálkem výborné kávy. Přímo v lázeňském domě Balnea Grand se nachází Café Balnea & Kiosek. Kavárna má kapacitu pro 100 hostů. Můžete si zde zpříjemnit čas čekání na procedury a večer se zde konají taneční zábavy.

Wellness

Wellness centrum nabízí bazén s masážními tryskami, whirpool, sauny (bylinková, infra, parní a finská), tepidária, Kneippovy lázně. Svůj čas můžete také strávit v solné jeskyni, která napomáhá při léčbě horních a dolních cest dýchacích, snížené činnosti štítné žlázy, onemocnění zažívacího traktu, dermatologických onemocnění, neurózy, stresu a vyčerpanosti, alergií, astmatu. Využít zde můžete také mimotělní šokovou vlnovou terapii, která se využívá k léčbě onemocnění pohybového aparátu, v ortopedii, revmatologii, chirurgii a sportovní medicíně.

Rekreace a sport

Lázně pořádají zajímavé kulturní, hudební a společenské akce. Je zde možnost opékání v altánku, posezení s přáteli v Kursalonu s barem a krbem. K aktivnímu oddechu lze využít multifunkční hřiště, nordic walking, kardioprocházky po vyznačených trasách, rybolov, stolní tenis, fitness, biliard, šachy. Výlety do okolní přírody lze podniknout jak na kole tak pěšky. Nejbližším návštěvním místem se může stát městečko Púchov nebo vzdálenější Povážská Bystrica. V okolí lze navštívit Javorníky, Súľovské skály, nosickou Přehradu mládeže či vrch Holíš.

Hotelové služby a vybavení

Hotel má bezbariérový přístup a vyšší patra jsou dostupná výtahem. Celý hotel je nekuřácký. Na recepci je možné si zapůjčit crossové kolo nebo elektrokolo.

Zvířata

Pobyt se zvířaty zde není povolen.

Parkování

Nehlídané parkoviště je za poplatek v areálu lázní.

Destinace

Lázně Nimnica leží mezi městy Púchov a Považská Bystrica v severozápadní části Slovenské republiky. Lázně jsou nejmladší slovenské lázně se zajímavou historií. Pyšní se titulem minerální perla Slovenska.

Lázeňská léčba je založena na účinkách minerální vody.

Indikace: • nemoci oběhového ústrojí, • nemoci zažívacího ústrojí, • nemoci z poruchy látkové přeměny a žláz s vnitřní sekrecí, • netuberkulózní nemoci dýchacích cest, • ženské nemoci, • onkologické nemoci, • nemoci z povolání

Samotné lázně sestávají z několika lázeňských domů rozmístěných v lázeňském lesoparku. Léčebné domy jsou situovány na výběžku vrchu Javorníky zasahující do vodní nádrže Přehrady mládeže a nabízejí na výběr několik druhů pobytů.

Proč Lázně Nimnica:

  • nízké ceny
  • dobrá dopravní dostupnost, nedaleko hranic s ČR
  • nádherné přírodní prostředí v okolí
  • možnost kombinace odpočinku, léčby a relaxu s turistikou, cykloturistikou nebo poznáváním historických památek

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Lázeňský Hotel Balnea Grand Kúpele Nimnica ****

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 442 758
dnes 8–19 h

Slovensko

Naši východní sousedé se mohou pochlubit zejména nádhernou přírodou vysokých pohoří. Vysoké Tatry mají povahu velehor a tomu odpovídá jejich majestátnost. Krása hor vynikne jak v zimě, kdy se promění v lyžařský ráj, tak v létě, kdy lze podnikat jednu túru za druhou po dobrodružných horských stezkách. Na různé sportovní aktivity během celého roku navazuje bohatý wellness program místních hotelů a lázní. Slovensko, to nejsou jenom vysoké hory, jižní část země v Dunajské nížině je vyhlášenou oblastí termálních lázní a wellness komplexů. Turistickým lákadlem je i hlavní město Bratislava. Kromě místního hradu je hlavním cílem také velkolepý Dunaj. Na Slovensku na vás čeká prostředí podobné našemu, podobné ceny a odpadá také jakákoliv jazyková bariéra. Vyzkoušejte Slovenskou republiku jako zajímavý a neokoukaný cíl dovolené.

Slovensko - více informací