Hotel Villa Ruža

  Chorvatsko, Severní Dalmácie, Vodice

3/5

Villa Ruža s bazénem

    Chorvatsko, Severní Dalmácie, Šibenik, Vodice
Tento hotel není aktuálně v nabídce
popis
Dovolená v oblíbeném letovisku Vodice, ubytování ve ville Ruža s bazénem*** v apartmánech a studiích až pro 5 osob!
  • 7 nocí v oblíbeném letovisku Vodice, Chorvatsko
  • Ubytování ve ville Ruža***
  • Apartmány, studia a pokoj pro 2–5 osob
  • K dispozici venkovní bazén
  • Možnost grilování
  • Oblázková pláž cca 800 m od vily (cca 10 minut chůze)
  • Výlety po okolí – Národní park Krka, Selo Roca, Národní park Kornati
  • WiFi připojení a klimatizace zdarma
  • Parkoviště zdarma
  • Služby oblastního delegáta v ceně
  • Vlastní nebo autobusová doprava
  • Nástupní místa po celé ČR
Vodice – městečko plné života

Město Vodice najdeme 11 km severozápadně od Šibeniku, při Jadranské magistrále a žije tu přibližně 11 000 obyvatel. Jedná se o velice živé letovisko se spoustou restaurací, obchodů a kaváren. Díky velkému počtu vodních pramenů zde roste bohatá vegetace. Okolí Vodice lemují borovicové lesy a vinice. Místní přístav zajišťuje spojení s okolními ostrovy Prvić, Trijat, Žirje, Kaprije a Zlarin. Vodice nabízí čisté pláže např. nejvyhledávanější Modrou pláž. V centru města si můžete prohlédnout třípatrovou obrannou věž Čarićova věž. Jedná se o jedinou zachovalou část opevnění z 16. stol., které chránilo město před Osmany. Nedaleko věže se nachází barokní farní kostel Nalezení sv. Kříže z poloviny 18. století.

Villa Ruža s bazénem***
  • Dům je umístěn cca 1 000 m od centra města Vodice a cca 800 m od pláže. Villa disponuje bazénem (otevřen cca od 9.00–21.00 hod.), WiFi připojením a parkovištěm. Ubytováni budete v komfortních apartmánech nebo studiích. K dispozici také 1 pokoj.
Přízemí
  • Studio 2+1 s terasou
    Místnost s kuchyňským koutem, manželským lůžkem a rozkládací pohovkou, vlastním sociálním zařízením, klimatizací, samostatný vchod zezadu, terasa.
1. patro
  • Apartmán 2+2 s balkonem
    2-lůžková ložnice, obývací pokoj s rozkládací pohovkou pro 2 osoby, kuchyňský kout, vlastní sociální zařízení, klimatizace, balkon.
  • Apartmán 3+2 s balkonem
    Dvě 2-lůžkové ložnice, obývací pokoj s rozkládací pohovkou pro 1 osobu, kuchyňský kout, vlastní sociální zařízení, klimatizace, balkon.
2. patro
  • Pokoj 2+1 bez balkonu
    Dvoulůžkový pokoj s možností jedné přistýlky má vlastní sociální zařízení. V pokoji není balkon, kuchyňský kout a ani klimatizace.
  • Studio 2+2 s balkonem
    Místnost s kuchyňským koutem, manželským lůžkem a rozkládací pohovkou, vlastní sociální zařízení, klimatizace, balkon.
  • Apartmán 2+2 s balkonem
    2-lůžková ložnice, obývací pokoj s rozkládací pohovkou pro 2 osoby, kuchyňský kout, vlastní sociální zařízení, klimatizace, balkon.
  • Apartmán 2+3 s balkonem
    Dvoulůžková ložnice, obývací pokoj s rozkládací pohovkou pro 2 osoby + jedno pevné lůžko, kuchyňský kout, vlastní sociální zařízení, klimatizace, balkon.
Stravování
  • Stravování je ve vlastní réžií klientů
  • Klienti si mohou vařit v kuchyňském koute v apartmánu
  • V okolí se nachází obchod a také různé restaurace
Oblázková pláž cca 800 m od vily

Nejbližší oblázková pláž s pozvolným vstupem do moře se nachází cca 800 m od vily (cca 10 minut chůze). Moře a pobřeží nabízí velmi čistou a průzračnou vodu. Místo je ideální pro potápění a šnorchlování. Pozvolný vstup do vody je ideální pro malé děti a neplavce. Pláže lemované piniovými háji jsou převážně oblázkové a skalnaté, na některých místech najdete betonové pláže se schůdky do vody. Je vhodné si vzít boty do vody, nejen kvůli kamenům, ale i ježkům. Nejvyhledávanější je krásně upravená oblázková 'Modrá pláž', která se line 4 km západním směrem od hotelu Punta až k Trinji. Tato pláž byla oceněna modrou vlajkou.

Sport, zábava a výlety
Sport

Letovisko nabízí všestranné sportovní vyžití. Najdeme zde 3 tenisové komplexy, fotbalové hřiště, hřiště pro basketbal a volejbal, stolní tenis a minigolf. Samozřejmě si zde můžete užít i nejrůznější vodní sporty jako projížďka na vodním skútru nebo banánu, let na padáku nad vodní hladinou. Najdete zde i potápěčské centrum, a pokud máte rádi surfing, přijdete si také na své. Místo je také ideální pro cyklistiku, v okolí je řada upravených cyklistických tras.

Zábava

Vodice jsou jedním z nejrušnějších letovisek. Najdete zde diskotéky (vyhlášené jsou diskotéky Hacienda a Mirakul), různé taneční terasy, bary, kavárny a restaurace. V hlavní sezóně je tu obzvlášť rušno a pořádá se zde řada akcí. Navštívit zde můžete koncerty vážné i populární hudby, vystoupení folklórních souborů, různé galerie, muzea nebo městské akvárium.

Tipy na výlety

Na výlet si můžete vyrazit např. do Národního parku Krka, který je vzdálený 25 km. Národní park je známý díky četnosti vodopádů a různobarevných jezírek, které leží právě na řece Krka. Za návštěvu také stojí nedaleký Šibenik, který je nejstarším městem na jadranském pobřeží. Největším lákadlem města je katedrála sv. Jakuba, která je zapsána na seznamu UNESCO. Dále můžete navštívit Národní park Kornati nebo můžete zavítat do malé rybářské vesničky Tribunj či na ostrov Murter, který je s pevninou spojený zvedacím mostem.

Cestujete s dětmi?

V tomto ubytování nejsou k dispozici žádné slevy na děti.

Delegát na telefonu
  • Delegát se nemusí nacházet v místě Vašeho pobytu, nedělá informační schůzky a je k dispozici pouze v hlavní sezóně (zhruba od 17. 6. do 11. 9. 2023) na telefonu. Delegát je Vám tedy k dispozici po celou dobu pobytu a telefonní kontakt na něj obdržíte v pokynech k zájezdu, které obdržíte emailem 5–7 dní před odjezdem na dovolenou. Mimo hlavní sezónu kontaktujte v případě potřeby asistenční linku CK.
Důležité informace

Pozor, od 1. 1. 2023 bude nově v Chorvatsku platit euro. Na letní dovolené 2023 už chorvatské kuny nebudou platné. Pokud máte doma nějaké kuny, vraťte je např. v bance včas a na dovolenou si s sebou berte eura. Do konce roku 2023 můžete ještě kuny v Chorvatsku v bance směnit za eura, ale platit s nimi už nebude možné.

  • Check in od cca 14.00, check out je nutné provést nejpozději do 10.00 hod.
  • Povinná pobytová taxa cca 1,5 €/ os./den se hradí na místě
  • Domácí zvířata nejsou povolena
  • Povinná vratná kauce 100 €/apt. – hradí se na místě
  • Služby oblastního delegáta v ceně (v hlavní sezóně)
  • Kouření v apartmánech je zakázáno
  • Klienti musí dodržovat domovní řád ubytovatele
  • V apartmánech je povlečení a jeden malý ručník (ručníky si tedy vezměte vlastní)
  • Doprava vlastní nebo autobusem
  • Nástupní místa po celé ČR
  • Odjezd z ČR v ve večerních hodinách, příjezd v ranních hodinách
  • Návrat do ČR v ranních hodinách
  • Cestovat můžete s platným OP
  • Děti musí mít platný OP nebo vlastní cestovní pas
  • WiFi připojení – CK neručí za kvalitu připojení WiFi a za případné výpadky

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Villa Ruža ***
Typ pláže: betonová plata, oblázková

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 303 241
dnes 8–19 h

Hodnocení

3/ 5 8 recenzí

Markéta S.B červen 2019 Villa Ruža s bazenem- Apartmány, Vodice. Dovolená se nám líbila. :)... celá recenze

Miloš červenec 2019 Vodice 2019. Odjezd naprosto bez problémů. Lokalita vhodná pro všechny věkové kategorie.... celá recenze

Ivana září 2018 Vila Ruža, ulice Stablinac, Vodice. Celkový dojem ani velké nadšení a ani zklamání. Apartmány pořád v rekonstrukci. Chybí polička v koupelně, háčky. Není kam pověsit ... celá recenze

Chorvatsko

Nenechte si ujít

Historicky nejoblíbenější cíl českých turistů na pobřeží Jadranu má co nabídnout. Přírodní i kulturní poklady na dosah. Podívejte se s námi na ty nejzajímavější.

Istrie a Pula

Z Istrie se stala menší perla Středomoří. Koncentrace zážitků je vysoká, hlavně historických památek, koupání v moři a sem tam i na přírodní zajímavost narazíte. Centrem je historická Pula se slavným amfiteátrem. Z přírodních lákadel jsou atraktivní krápníkové jeskyně Baredine u obce Nova Vas a Národní park Brijuni nedaleko Puly.

Národní park Plitvická jezera

Kdo by neznal jezera a vodopády z Pokladu na Stříbrném jezeře. Plitvice jsou nejslavnější národní park Chorvatska. Tvoří je soustava 16 sladkovodních jezer, která jsou v délce 7 km navzájem propojena říčkami, vodopády a kaskádami. Zaujmou především svou tyrkysově modrou vodou. Vyjeďte si na loďce a prozkoumejte přírodní poklad Chorvatska.

Dubrovník

Starobylý Dubrovník je nejatraktivnější letovisko Chorvatska. Největším celosvětově uznávaným tahákem je systém opevnění a historické centrum. Staré město je neporušený obraz přístavu z přelomu 17. a 18. století. Starobylé kamenné domy, úzké uličky a schodiště mají půvab. Centrem veřejného života je náměstí Luža.

Národní park Kornati

Kornati se nachází ve střední části chorvatského Jadranu. Jedná se o kouzelné seskupení mnoha ostrovů. Jméno národní park dostal podle největšího z ostrovů Kornatu. V současné době má souostroví 89 různých ostrovů, ostrůvků a útesů. O kráse mnoha ostrovů a ostrůvků zasazených v moři nelze psát, ty je potřeba vidět naživo.

Trogir

Starobylé město ve Střední Dalmácii zapsané na seznamu UNESCO se jmenuje Trogir. Nejcennější je téměř neporušená stará historická část města kolem katedrály, která vznikala ve 13. až 15. století. Hlavní památka je románská katedrála sv. Vavřince (Sveti Lovre), trojlodní bazilika ze 13. století. Významný je přístav, ze kterého se pořádá mnoho výletů na moře a okolní ostrovy.

Národní park Krka

Krka je národní park v Chorvatsku pojmenovaný po stejnojmenné řece. Nachází se v centrální části Dalmácie, v Šibensko-kninské župě nedaleko města Šibenik. Národní park Krka je známý svými četnými vodopády a různobarevnými jezírky. Hlavní pozoruhodností národního parku jsou soustava vodních kaskád a rekordní počet živočišných a rostlinných druhů.

Poreč

Poreč patří mezi přístavní města Istrie s tisíciletou historií. Čisté Jaderské moře a borové lesy, které sahají až k mořskému břehu, dělají z Poreče ideální místo pro rodinnou dovolenou. Město je slavné pro vzácnou Eufraziovu bazaliku, která pochází ze 6. století a patří na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Split

Split je druhé největší město Chorvatska, centrum Střední Dalmácie na pobřeží Jaderského moře. Ve Splitu najdete velké množství kulturních památek. Antický Diokleciánův palác se roku 1979 zařadil na seznam kulturního dědictví UNESCO. Nejzajímavější jsou staré klenby a chodby pod městem. Split využívá služby mezinárodního letiště 20 kilometrů na západ.

Chorvatsko - více informací